Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Klic

Roman
Alessandro D'Avenia
Klic
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-04-1061-4
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika L'appello
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Mateja Gomboc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
333 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Novi mladinski roman priljubljenega italijanskega pisatelja Alessandra D' Avenie o slepem učitelju, ki svoje učence zna gledati s srcem. 

Omero Romeo je poklican za nadomestnega učitelja naravoslovja v razred problematičnih dijakov tik pred maturitetnimi izpiti. Ker je pred nekaj leti izgubil vid, se mu to sprva zdi nemogoč izziv, vendar se mu prav zaradi svoje slepote uspe dotakniti življenj mladih ljudi, ki so mu bili zaupani. Ker ne vidi njihovih obrazov, izumi nov način preverjanja prisotnosti, saj verjame, da svet lahko rešimo le tako, da najprej rešimo vsako ime posebej: tudi dekle, ki skriva nepojmljivo bolečino, raperja, ki živi v prevzgojnem domu, sitneža, ki z drugimi navezuje stike le izza zaslona, zapuščeno hčer, ambicioznega boksarja, ki sanja, da bi postal kot Rocky … 

Presunljiva zgodba o pomembnosti in odgovornosti učiteljskega poslanstva, predvsem pa o tem, kako dragoceno je, kadar te nekdo zares »vidi«.

o avtorju

Alessandro D'Avenia (1977) je priljubljeni italijanski pisatelj, scenarist in učitelj. Doktoriral je iz starogrške in latinske književnosti, ki ju poučuje na srednji šoli v Milanu. V slovenščini so pri založbi Družina že izšle njegove uspešnice Umetnost krhkosti, Kar ni pekel, Stvari, ki jih nihče ne ve in Bela kot mleko, rdeča kot kri.

Recenzija Bukla

»Odkar sem slep, razumem, da svetloba ni samo tisto, kar se odseva na stvareh, ampak predvsem soj, ki se pojavi, ko jih pokličeš po imenu.« Tako razmišlja Omero Romeo, nedavno oslepeli profesor naravoslovnih predmetov, ki mu je zaupan razred desetih izjemno težavnih dijakov tik pred maturo. Na srečo svojih varovancev pa svojo fiziološko slepoto uspešno kompenzira s tem, da jim zna pozorno prisluhniti, jih videti v pravem pomenu besede. V čevljih kličočega in obenem poklicanega pedagoga se v latinsko spevnem jeziku romana sprehodimo skozi koledarsko leto, polno izzivov in malih čudežev, ob čemer ne manjka raznovrstnih življenjskih uvidov in modrosti. Že peta v slovenščino prevedena uspešnica izjemno priljubljenega italijanskega pisatelja, scenarista in srednješolskega profesorja klasične filologije iz Milana.

Sara Virk, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...