Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Malabar

Ivo Svetina
Malabar
35,95 € 35,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,08 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-272-430-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Urejanje Tina Kozin

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 16 cm
530 g
304 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje
leposlovje > dnevniški roman
leposlovje > potopisi
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako preživeti odhod ljubljenega človeka? Kako zaceliti rane, kako postati celostno bitje, ko se nam zdi, da namesto nas po svetu hodi le še naša senca? Kaj, ali sploh še kaj, bo od zdaj osmišljalo naše delovanje?

Vprašanja, ki si jih je verjetno vsaj kdaj zastavil sleherni med nami, si občuteno zastavlja tudi pripovedovalec knjige Malabar – in tankočutno išče odgovore nanja. A Malabar je vse prej kot običajna ljubezenska knjiga, je pripoved, ki si izposodi formo potopisa, zato da je lahko pristna izpoved, poezija v prozni obliki. Z vsakim prebranim stavkom bolj se zdi, da je slikovita, časovno in geografsko zelo razvejena pot, po kateri spremljamo pripovedovalca, pravzaprav pot vanj samega, odgovori, do katerih prihaja, pa – nekaj univerzalnega.

Recenzija Bukla

Malabar je staro ime za del jugozahodne obale Indije, rajske obale osupljive narave, pravljično bogatih radž, dragocenih dišav in začimb, prelepih žensk, dragocenih tkanin, glasbe, ki začara, slonovine in krzna, vrednega samega kralja. Toda v tem raju je smrt vedno na dosegu roke. Bijejo se boji, vrstijo se ropanja in umori, rušijo se mesta, gorijo grmade, v katerih kriče umirajo živi. Nenavad­na knjiga povzema obliko fiktivnega dnevnika portugalskega raziskovalca Duarta Barbarose (1480–1521), sicer realne zgodovinske osebnosti, raziskovalca, ki je pred pol tisočletja potoval ob malabarskih obalah. Med njegovo poročilo o čudežih Malabarja se pletejo razmišljanja ob potovanju vase, v iskanju bistva in smisla, ljubezni in zvestobe, resnice o življenju in smrti. Čisto na dnu vseh zapisov pa tiči črni cvet, sladko opojen in hkrati hromeč – neutolažljivo, brezumno hrepenenje po ljubljeni, po izgubljeni ljubezni, ki ni mogoča in se ne more uresničiti. Vsaj ne v tem krogu življenja. Magični roman Iva Svetine je feniksova pesem ljubezni, ki bralca vabi v počasno uživanje, zastajanje, vračanje in premišljevanje.

Maja Črepinšek, Bukla 158

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...