Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 170

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku predstavi založništvo in založniške trende pri naših sosedih, hrvatih. Na naslovnici so Dušan Jelinčič, s katerim smo se pogovarjali o njegovem romanu Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca, ki je prejel nagrado Prešernovega sklada; Danajo Lorenčič je na naslovnico ponesla njena druga knjiga Nepopolna, v kateri pisateljica razkriva svojo osebno izkušnjo boja s perfekcionizmom; Peter Svetina pa je predstavil trojico svojih novih knjižnih projektov, od njegove dvojezične slikanice Krušno mesto do prevoda poezije Ivana Slamniga Nostalgija ostanka

Pogovarjali smo se tudi s Terezo Vuk o njenem delu Zakaj ima moj hudič krila; Živa Čebulj pa nam je zaupala več o prevodu zbirke Andrée Chedid Ubesediti pesem za katero ji je Društvo slovenskih književnih prevajalcev podelilo nagrado Radojke Vrancic za leto 2022.

Opomnili smo vas tudi, da do 8. marca 2023 poteka razpis za pesniško nagrado kresnice. 

Poleg ostalih rubrik tudi tokrat jedro revije tvorijo knjižne novosti, več kot 170 jih je.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...