Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kamniške pravljične poti znova v prodaji

Kamniške pravljične poti znova v prodaji

Ob ponovnem izidu knjige Kamniške pravljične poti, ki je prvotno izšla leta 2015, obujamo spomine in z vami delimo Buklin intervju, ki ga je z avtorico naredila Vesna Sivec Poljanšek. Za vse ljubitelje čarobnih potikanj po naravi in odkrivanja njenih skritih kotičkov, pa prilagamo povezavo do knjige.  

Prilagamo tudi kratek izsek iz intervjuja: 

"Prvo izhodišče za snovanje izletov so zagotovo zgodbe. Nekatere ljudske pripovedi, te imenujemo povedke, so po navadi vezane na točno določen kraj, zato je z njimi lahko; treba je zasnovati samo nek zanimiv in smiseln izlet. Če pa je ljudska pripoved prava pravljica in ne povedka – to pomeni, da je (med drugim) nedorečena in ne omenja konkretnega kraja in časa, sem ji sama poiskala kraj, ki ji pristoji.

Včasih pa se zgodi, da je pot ustvarjanja obratna in moram neki lokalni znamenitosti, ki se mi zdi tako zanimiva, da jo želim na vsak način vključiti v knjigo, šele poiskati zgodbo. Če ne najdem primerne povedke, si pomagam s pravljico. Pri tem poskušam nekako ujeti duha kraja." - Irena Cerar, intervju Bukla 109.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...