Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

LUD Literatura na Vodnikovi domačiji: Lapuh Maležič in Podstenšek

Vodnikova domačija Šiška - sreda, 3. oktober ob 19.00

Kdo lahko o drobovju psihiatrije govori z ironijo in posmehljivostjo? Nemara osmešeni, a s toplo prizadetostjo izpisani portretiranci v kratkih zgodbah Težkomentalci Jedrt Lapuh Maležič. Avtorica piše o tem, kje se začne bolečina sveta, ko je oklep ega napokan do te mere, da skozenj prodira tragično občutenje življenja. Kar pa ne pomeni, da mora biti takšna tudi ubeseditev – gostega prepleta besed se je prozaistka gobezdavo lotila s humorjem in izmodreno sprijaznjenostjo.

Nekoliko bolj običajni so videti junaki – družine iz predmestja, obmorski turisti, mladostni prijatelji, starši na obisku in ljubimci – kratkoprozne zbirke Toma Podstenška Ribji krik. A le na prvi pogled. Napeta in nezavedna bitka z usodo postane njihovo glavno gibalo, poskusi, kako ubežati lastni zgodbi, pa prizorišče neslutenih, celo bizarnih obratov. Pa protagonistom ovire res nastavlja usoda ali pa je to zgolj hudomušni, na videz distancirani pripovedovalec? Tudi če bi odgovor zakričali, jih najbrž nihče ne bi slišal.

Z avtorjema se bo pogovarjala Maja Šučur, literarna kritičarka in kulturna novinarka časopisa Dnevnik ter dobitnica Stritarjeve nagrade, ki jo Društvo slovenskih pisateljev vsako leto podeli mlademu in obetavnemu kritiškemu peresu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...