Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Nagrada kritiško sito Ani Pepelnik

Nagrada kritiško sito Ani Pepelnik

V četrtek, 06. junija, je bila na vrtu Društva slovenskih pisateljev v sklopu Slovenskih dnevov knjige podeljena nagrada kritiško sito, ki jo podeljuje Društvo slovenskih literarnih kritikov. 

Nagrado je prejela pesnica Ana Pepelnik za zbirko To se ne pove.

Tukaj si lahko preberete več o nagrajenem delu. 

Kritiško sito je edina literarna nagrada, ki jo za najboljše literarno delo slovenskega avtorja v preteklem letu podeljujejo literarni kritiki. Pri izbiri nagrajenca sodeluje kar najširši kritiški forum, saj imajo možnost pretresanja sita prav vsi člani društva, na mrežici sita pa lahko ostanejo vse knjige ne glede na zvrstne, žanrske in ostale opredelitve. Glasovanje poteka v dveh krogih, zmaga pa knjižno delo, ki je prejelo kar največ glasov kritiške žirije. Na tak način želimo pri podeljevanju nagrade zagotoviti tako strokovno težo kot tudi demokratičnost pri izbiranju nagrajenca.

Za nagrado so bili nominirani še Nina Dragičević s pesniško zbirko Ampak, kdo? (Škuc), Jedrt Maležič z zbirko kratkih zgodb Dvoliki (Goga)Anja Mugerli z romanom Pričakovanja (Cankarjeva založba) in Pia Prezelj z romanom Težka voda (Goga).

Čestitke nominirankam in nagrajenki! 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...