Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pohodna trojka v knjigarni Konzorcij

Pohodna trojka v knjigarni Konzorcij

Lokacija: Ljubljana - Konzorcij
Datum dogodka: 01. 07. 21 ob 18:00 do 19:00

Pogovor z Ireno Cerar, Janjo Vidmar in dr. Samom Rugljem.
Vsi trije pišejo, vsi trije raziskujejo, vsi trije ustvarjajo, vsi trije hodijo.
Kadar hodijo, gredo vedno do konca. Irena Cerar po pravljice, ki še niso bile zapisane, Janja Vidmar po zgodbe, ki se same ne bi nikoli zapisale, in Samo Rugelj po izkušnje, ki jih pišejo gorske poti in življenje.
Skupaj se bodo ustavili v Konzorciju in nam pripovedovali o svojih poteh, zapisanih v najnovejših knjižnih izdajah.


Zaradi priporočil NIJZ je število mest omejeno, zato predlagamo, da se na vsak dogodek predhodno prijavite na katarina.modic@mladinska-knjiga.si. Rezervacija velja do 5 minut pred dogodkom.

NITI KORAKA VEČ
Janja Vidmar

Roman o Caminu je hvalnica človeškemu osvobajanju ...

Niti koraka več je najnovejše delo Janje Vidmar, priljubljene slovenske pisateljice, ki je tokrat zasnovala leposlovni roman z nadihom potopisa. Pot po delno prehojenem Caminu Frances, eni najbolj obleganih romarskih poti na svetu, je zgolj okvir, v katerega je umeščena zgodba o večnem razkolu med svetom in človekovo notranjostjo, pospremljena pa je z arhetipsko preživetveno izkušnjo sodobnega človeka.

 

 

 

POTEPUŠKI OKRUŠKI
Irena Cerar

Potepuški okruški so drobni klateški memoari, javno-zasebni potepuški dnevnik, v katerih avtorica, urednica in pripovedovalka Irena Cerar z nami deli doživetja svojega sedemletnega raziskovanja slovenskih zamejskih pokrajin. 

 

 

 

 

 

 

PRAVLJIČNE POTI BREZ MEJA
Irena Cerar

Četrti družinski vodnik Irene Cerar v katerem je opisanih 50 izletov po slovenskem zamejstvu. Vodink je bogato opremljen s fotografijami, ki prikazujejo vso lepoto in pestrost pokrajin onstran meje. Dvojezični zemljevidi z vrisanimi poteki opisanih izletov pripomorejo k preglednosti in lažji orientaciji.

 

 

 

 

 

NA PREPIHU
Samo Rugelj

»Nekateri od nas si že desetletja delimo iste poti, dihamo isti zrak in povezani živimo v tem skopo odmerjenem delčku neskončnega časa.«

Začetek te avtobiografske pripovedi je postavljen v poletje leta 2020, v tisto na videz idilično obdobje po prvem valu epidemije, ki je pretresla nazorske in eksistencialne temelje vsega sveta ter postavila pod vprašaj tudi avtorjevo prihodnje delo. 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...