Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vrnite svoje telo v ravnovesje

Vrnite svoje telo v ravnovesje

V Slovenijo prihaja Richard Brennan, svetovno priznan strokovnjak za Alexandrovo tehniko in avtor knjige Znova v ravnovesju!

Alexandrova tehnika ponuja popolnoma drugačen pristop k zdravljenju, saj temelji na predpostavki, da je naše telo inteligentno in zna samo zmanjšati bolečino, če mu le omogočimo, da deluje brez nepotrebnih obremenitev, ki si jih povzročamo s slabo držo in nepravilnimi gibalnimi vzorci.

- Se pogosto zbudite z bolečinami v križu ali občutite stalno napetost v vratu?

- Je stres zaradi zahtevne službe ali drugih vsakodnevnih skrbi vaš stalni spremljevalec?

- Trpite za pogostimi glavoboli?

- Vas težave s sklepi ali artritis ovirajo pri vsakodnevnem življenju?

- Ste športnik, umetnik ali se na kak drug način močno zanašate na svoje telo za uspešen nastop?

Morda na lastni koži občutite eno ali celo več omenjenih težav. Alexandrova tehnika se osredotoča na zavedno prepoznavanje napetosti v telesu in vam na preprost način pokaže, kako sprostiti napetosti, ki ovirajo vaše gibanje in vam povzročajo bolečine. Ko boste enkrat odkrili, kako zmanjšati napetost v telesu, se bo izboljšala vaša drža, telo bo postalo bolj sproščeno in bolečine se bodo zmanjšale. 

Znova v ravnovesju je vodnik, ki je nastal na podlagi osebnih izkušenj avtorja ter let poučevanj Alexandrove tehnike. Richard Brennan v njem razlaga, kako uvesti preproste, a učinkovite spremembe sedenja in gibanja, ki so ključne za izboljšanje svojega zdravja in počutja.

V knjigi boste našli zgodbe ljudi različnih poklicev, ki so se borili z bolečinami v hrbtu in jim je Alexandrova tehnika pomagala. Knjiga prav tako vključuje prispevke zdravstvenih strokovnjakov, ki potrjujejo učinkovitost te tehnike.

»Alexandrova tehnika ostaja najboljša izmed strategij skrbi zase, s katero je mogoče preprečiti posledice slabe drže in slabega dihanja.«
- Harold Wise, dr. med., splošni zdravnik

»Alexandrova tehnika zares deluje. Toplo jo priporočam vsem, ki jih boli vrat ali hrbet. Govorim iz izkušenj.«
- Roald Dahl, britanski pisatelj 

Richard nam bo osebno predstavil svojo knjigo Znova v ravnovesju, pogovor pa bo moderiral Žiga Repenšek. Ta večer bo priložnost za srečanje z avtorjem, postavljanje vprašanj in razumevanje globlje filozofije, ki stoji za njegovim delom.

Pridružite se nam v petek, 30. junija, v prijetnem okolju Parinama Centra v Ljubljani in se naučite, kako vrniti svoje telo v ravnovesje!

Pogovor bo potekal v angleščini, ključni poudarki pa bodo prevedeni v slovenščino.

Teorijo iz knjige pa boste lahko preizkusili v praksi že čez vikend!

Pridobili boste znanje, kako vsakodnevne gibe izvajati na bolj uravnotežen in na manj boleč način. Vsak udeleženec bo deležen tudi individualne obravnave s kratko lekcijo, ki bo prilagojena vašim specifičnim težavam ali željam.
Delavnici bosta praktični, zato se oblecite udobno. Potekali bosta v prijetnem okolju Parinama Centra v Ljubljani, cena triurne delavnice pa je 50 €.

Izbirate lahko med dvema terminoma:
- prva delavnica bo potekala v soboto, 1. julija, v dopoldanskem terminu od 10. do 13. ure,
- druga pa v nedeljo, 2. julija, v večernem terminu od 18. do 21. ure.

Na delavnico se boste lahko prijavili na brezplačni predstavitvi knjige Znova v ravnovesju, ki bo v petek, 30. junija, ali pa pišite na e-naslov alexandrovatehnika@gmail.com.

Richard bo obisk Slovenije obogatil še z dvema praktičnima delavnicama Alexandrove tehnike pod osebnim vodstvom, na kateri boste raziskali osnovne principe tehnike in sami izkusili njeno moč.

Pridobili boste znanje, kako vsakodnevne gibe izvajati na bolj uravnotežen in na manj boleč način.

Vsak udeleženec bo deležen tudi individualne obravnave s kratko lekcijo, ki bo prilagojena vašim specifičnim težavam ali željam.

Spoznali boste tudi osnove aktivnega počitka.

Ta preprosta, a izredno učinkovita praksa, ki jo boste lahko izvajali v udobju svojega doma, vam bo omogočila sprostitev odvečne napetosti v hrbtenici ali sklepih.

Richard Brennan 

Richarda Brennan je mojster Alexandrove tehnike, ki svoje znanje deli že več kot 30 let. Poučeval in predaval je na uglednih univerzah, kot so Indiana, Dublin, Galway, Limerick Middlesex Temple in Arcadia, prav tako pa je delil svoje znanje na različnih konservatorijih za glasbo, med njimi DIT Conservatory of Music in Darlington College of Arts.

Njegov prispevek k širjenju zavedanja o Alexandrovi tehniki sega tudi onstran univerzitetnih predavalnic. Kot avtor številnih knjig, prevedenih v več jezikov, in prispevkov v različnih časopisih ter revijah Brennan stremi k temu, da bi znanje o Alexandrovi tehniki bilo dostopno vsakomur.

Je direktor Alexander Teacher Training College v Galwayu na Irskem in nekdanji predsednik irskega združenja učiteljev Alexandrove tehnike (ISSAT). Brennan kontinuirano prispeva k razvoju in promociji te pomembne tehnike.

Več informacij o njem najdete na: http://www.alexander.ie/biography.html.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...