Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Znova v ravnovesju

Izkoristimo Alexandrovo tehniko v boju proti bolečinam v vratu, ramenih in hrbtu
Richard Brennan
Znova v ravnovesju
27,00 € 27,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,81 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka InZdravje
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7184-43-3
Naslov izvirnika Back in balance
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Jure Šešet

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
290 g
209 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Znova v ravnovesju je praktičen vodnik za samopomoč pri bolečinah v vratu, ramenih in hrbtu.

Avtor Richard Brennan se opira na življenjske izkušnje v vlogi učitelja Alexandrove tehnike, pa tudi bivšega bolnika z bolečinami v hrbtu, ki bralca po korakih popelje na raziskovalno potovanje. 

Brennan v knjigi z nizom preprostih vaj v zavedanju pojasnjuje, kako uvesti enostavne, vendar učinkovite spremembe sedenja in gibanja. Številne izmed teh so v osrčju Alexandrove tehnike same.

Lahkoten in prijeten občutek, ki ga vliva knjiga, je močno podkrepljen z obilico prispevkov zdravnikov, specialistov ortopedije in drugih zdravstvenih delavcev ter številnimi zgodbami ljudi najrazličnejših poklicev, ki so jih pestile bolečine v hrbtu in ki jim je Alexandrova tehnika pomagala.

IZ UVODA KNJIGE:

Če ste eden izmed milijonov ljudi, ki jih boli hrbet, še predobro razumem, kaj prestajate, saj so tudi mene vrsto let pestile neznosne bolečine v hrbtu in hud išias. Povedali so mi, da se ne bom mogel nikoli več skloniti ali dvigniti česar koli še tako lahkega.

Popolnoma osupel sem bil, ko sem končno našel rešitev za svoje dolgotrajne težave s hrbtom – osupel, da je bila rešitev v resnici zelo preprosta. Pravzaprav tako preprosta, da sem jo povsem spregledal tudi jaz, spregledalo pa jo je poleg tega več deset zdravnikov, kirurgov in terapevtov, ki so mi vrsto let skušali pomagati.

V nasprotju z drugimi tehnikami ta nima stranskih učinkov niti ni kakor koli tvegana; gre za učinkovit pristop, ki pripomore k večjemu zavedanju med vsakdanjimi opravili in ki nam lahko pomaga znova vzeti v svoje roke moč za odpravo bolečin v hrbtu ali vratu.

Ta knjiga govori o popolnoma drugačnem pristopu od vseh drugih oblik zdravljenja, na katere sem naletel. Osnovna predpostavka Alexandrove tehnike je, da je telo zelo inteligentno in da natančno ve, kaj je treba storiti za zmanjšanje bolečine. Zatika se zgolj v tem, da nevede stalno močno obremenjujemo živce, mišice in sklepe s tem, kako stojimo, sedimo in se premikamo, ta obremenjenost pa preprečuje zdravljenje.

Ko se zavemo, koliko čezmerne napetosti imamo v mišicah, jo lahko začnemo sproščati in omogočati telesu vrnitev v ravnovesje.

»Alexandrova tehnika lahko pomaga olajšati bolečine in preprečiti njihovo ponavljanje s popravljanjem slabe drže in učenjem pravilnih gibalnih vzorcev.« - Andrew Weil, dr. med., avtor uspešnice Spontano zdravljenje

»Izjemno vesel sem, da smo v slovenskem prostoru dobili prvo knjigo o Alexandrovi tehniki in upam, da bo knjiga Znova v ravnovesju mnogim v Sloveniji spremenila življenje tako, kot ga je meni.« - Žiga Repanšek, profesor športne vzgoje

o avtorju

Richard Brennan preučuje Alexandrovo tehniko že od leta 1983, uči pa od leta 1989. Napisal je še sedem drugih knjig o tej tehniki, ki so bile prevedene v 21 jezikov in so v prodaji po vsem svetu.

Richard je soustanovitelj irskega združenja učiteljev Alexandrove tehnike ISATT in vodja edinega centra za izobraževanje učiteljev omenjene tehnike na Irskem, ki ima akreditacijo združenja učiteljev Alexandrove tehnike STAT.

Richard precej potuje po Evropi in ZDA, kjer predava in vodi tečaje o Alexandrovi tehniki. Redno prihaja tudi v Slovenijo. Njegova spletna stran: www.alexander.ie 

Recenzija Bukla

Richard Brennan je učitelj Alexandrove tehnike, ki lahko pomaga v boju proti bolečinam v hrbtu, ramenskem obroču in vratu. Avtor poudarja, da je nepravilna drža eden izmed glavnih vzrokov za takšne bolečine. Tudi sam se je kot učitelj vožnje soočal s takšnimi težavami, s pomočjo Alexandrove tehnike pa se jih je uspešno rešil. V želji, da to tehniko približa širši populaciji, je šel še korak dlje in opravil triletno izobraževanje, ki je podprto s strani STAT (Society of Teachers of the Alexander Technique) v Totnesu in sedaj svoje znanje prenaša na druge. V Galwayu na Irskem je ustanovil Center Alexandrove tehnike, posamezniki pa si lahko uspešno pomagajo tudi s pomočjo njegove knjige Znova v ravnovesju. Alexander, po katerem se imenuje ta tehnika, je bil konec devetdesetih let devetnajstega stoletja uspešen avstralski recitator, ki se je soočal z izgubo glasu. Nekoč je spoznal, da med nastopom gotovo nekaj dela narobe, če je njegov glas prej popolnoma v redu in niti malo hripav, po eni uri nastopa pa ostane skoraj brez glasu. To lahko prenesemo tudi na bolečine v hrbtenici: če pred večurnim sedenjem za računalnikom, delom na vrtu ali dolgi vožnji z avtomobilom ne čutite bolečin v hrbtenici, po opravljanju teh dejavnosti pa jih ali so celo nevzdržne, pomeni, da nekaj počnete narobe. Avtor zato ponudi praktične nasvete, kako izboljšati svojo držo, ter vaje, ki vas bodo pripeljale do pravilne drže, zaradi česar se boste izognili bolečinam. Nasveti v knjigi so koristni tudi kot preventiva za marsikatero drugo telesno težavo. 

Nika Hranjec, Bukla 173–174

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...