Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zbranost za znanost z gostom red. prof. dr. Bogomirjem Kovačem

Zbranost za znanost z gostom red. prof. dr. Bogomirjem Kovačem

Knjigarna Konzorcij Ljubljana - četrtek, 21. marec 2019 ob 18. uri. 

Cikel knjižnih pogovorov Zbranost za znanost ponuja debate z uveljavljenimi domačimi znanstveniki in angažiranimi misleci, s katerimi poljudno osvetljujemo različne znanstvene teme in brišemo imaginarne meje med strogostjo znanosti in enostavnostjo laičnosti.

Gost mojstrice intervjujev in knjigoljubke NIKE VISTOROPSKI bo tokrat red. prof. dr. BOGOMIR KOVAČ, ekonomist, avtor več učbenikov, pronicljiv kritik neoliberalnega kapitalizma in vere v nezmotljivost trga, svetovalec številnim slovenskim vladam ter kolumnist tednika Mladina.

Pod drobnogled bosta vzela knjigo Nerazumno vedenje; Razvoj vedenjske ekonomije Nobelovega nagrajenca Richarda H. Thalerja. Knjiga je unikatno iskren knjižni preplet psihologije in ključnih ekonomskih izzivov, ki se jim je avtor posvečal v svoji karieri. Iskrivo, kdaj tudi šaljivo, pokaže, kako je mogoče skoraj o vsaki stvari razmišljati s perspektive vedenjske ekonomije.

Medtem ko so podjetja in javne institucije desetletja izhajale iz domneve, da so ljudje predvidljivi posamezniki z racionalnimi odločitvami, ki se ves čas odločajo tako, da maksimirajo svoje ekonomske koristi, Thaler pokaže, da še zdaleč ni tako. S številnimi raziskavami, v katerih kombinira psihologijo in ekonomijo, avtor dokazuje, da so ljudje pri svojem odločanju v vsakdanjem življenju in na delovnem mestu ves čas nagnjeni k napakam in nelogičnim zaključkom.

Vljudno vabljeni v našo družbo!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...