Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zbranost za znanost z gostom psihiatrom Miranom Možino

Zbranost za znanost z gostom psihiatrom Miranom Možino

Knjigarna na Trubarjevi - četrtek, 8. november 2018 ob 17.45

Tudi v novi sezoni bo cikel knjižnih pogovorov Zbranost za znanost v sodelovanju z Založba UMco ponujal debate s priznanimi domačimi znanstveniki in angažiranimi misleci, s katerimi bomo poljudno osvetljevali različne znanstvene teme in brisali imaginarne meje med strogostjo znanosti in enostavnostjo laičnosti.

Gost mojstrice intervjujev in knjigoljubke NIKE VISTOROPSKI bo tokrat mag. MIRAN MOŽINA, dr. med., psihiater in psihoterapevt, ustanovitelj, direktor in dekan Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, vodja izobraževanja iz sistemske psihoterapije in strokovni vodja ambulante za otroke in mladostnike v okviru Psihoterapevtske ambulante fakultete. Je ustanovitelj in odgovorni urednik prve slovenske psihoterapevtske strokovne in znanstvene revije Kairos – Slovenska revija za psihoterapijo. 

Pod drobnogled bosta vzela knjigo KAKO SEM POSTAL, KAR SEM – Psihiatrovi spomini (Založba UMco, 2018, prevod Helena Marko) dr. IRVINA D. YALOMA, enega najboljših psihiatrov sedanje dobe. 

V intervjuju za revijo Ona je mag. Možina o dr. Yalomu povedal:

»Zame je že tri desetletja velika spodbuda, ker ves čas poudarja, da v psihoterapiji na prvem mestu niso metode oziroma tehnike dela, temveč človeški stik, ki se lahko med daljšim srečevanjem razvije tudi v bližnji človeški sopotniški odnos … V trenutkih krize zaupanja pri pacientu velikokrat reši situacijo s tem, da se pokaže kot Irvin, kot skromen človek iz mesa in krvi, in ne kot vzvišeni psihiater oziroma psihoterapevt. In tudi prizna kakšno svojo nerodnost ali trenutke pomanjkanja sočutja. Pri tem mi je velik vzor.«

Vljudno vabljeni v našo družbo v Knjigarno na Trubarjevi!

Nujno! Ker je udobje pomembno, si s sabo prinesite blazino; no, karkoli mehkega, kar je vašemu sedalu ljubo. 

*
Fotografiji naslovne slike sta delo Jožeta Suhadolnika in Uroša Hočevarja.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...