Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kabala oblasti

Jarem Siona in pravica do razprave
Israel Šamir
Kabala oblasti -10%
26,01 € 28,90 € Prihrani 2,89 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Angažirano in Ruska misel
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6803-18-2
Prevod Marija Sotnikova Štravs
Urejanje Just Rugel

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
560 g
304 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > politika
knjige umco

Povej naprej

Založnik o knjigi

Rusko-izraelski prevajalec, publicist, novinar in pisatelj Israel Šamir (1947) se je rodil v Novosibirsku. Že v mladih letih se je pridružil disidentskemu gibanju in bil tudi član elitne padalske enote ter udeleženec vojne na egiptovski fronti. Kot novinar radijske postaje Glas Izraela je delal v državah jugovzhodne Azije. Znan je po odličnem poznavanju političnih razmer na Bližnjem vzhodu, njegovo poročanje pa velja za neposredno in neustrašno. Je avtor več knjig, med drugimi tudi Kabale oblasti.

V pričujoči knjigi so zbrani njegovi kritični spisi in članki, v katerih Šamir obravnava teme, ki so pogosto zamolčane. Brezkompromisno razkriva resnico o svetovnih zarotah, sionskih starešinah, »krvavi kleveti«, Katinu itn. Pri tem ohranja potrebno distanco, obenem pa jasno izraža odpor do ksenofobije, šovinizma in sionizma. Neusmiljen je do vseh oblik izkoriščanja malih ljudi, ki velikokrat padejo v mline boja za oblast med skupinami elitnih posameznikov. Šamir sovraži nasilje v vseh pojavnih oblikah in trdi: »Če ne ustavimo nasilja, je Apokalipsa neizogibna«. Njegovi prispevki v Kabali oblasti razkrivajo ozadje neizprosnih zgodovinskih in družbenih mehanizmov, ki bralca silijo v bolj poglobljeno raziskovanje obravnavanih tem.

Recenzija Bukla

Rusko-izraelski Avtor Israel Šamir je kot publicist, novinar, prevajalec in pisatelj znan po odličnem poznavanju političnih razmer na Bližnjem vzhodu, kar je dobro razvidno tudi iz kritičnih spisov in člankov, zbranih v knjigi Kabala oblasti. V njih obravnava pogosto zamolčane teme o svetovnih zarotah, sionskih starešinah, »krvavi kletvi« …, pri čemer pa kljub jasno izraženemu odporu do ksenofobije, šovinizma in sionizma ohranja potrebno distanco. Njegova besedila bralcu skozi razkrita ozadja neizprosnih zgodovinskih in družbenih mehanizmov ponujajo snov za širši razmislek o obravnavanih temah.

Vesna Paradiž

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...