Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pogovori

Kronologija duha
Manca Košir
Pogovori
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba UMco
Zbirka Knjige o knjigah
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6445-71-9
Urejanje Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 16,5 cm
630 g
399 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
družbene vede > novinarstvo
knjige umco
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Recenzija Bukla

V svoji knjigi intervjujev z naslovom Pogovori: kronologija duha si zbrala dobrih dvajset pogovorov iz zadnjih nekaj več kot petidvajset let. V uvodu pišeš, da si opravila več kot tisoč intervjujev. Kako si torej naredila izbor? Kaj je bilo merilo? Kakšen je moral biti intervju, da se je antologiziral v tvojo knjigo?
Manca Košir: Glavno merilo je naslovilo uvodno besedo: Prostor za drugega. Odločila sem se za svoje najdaljše intervjuje. Kajti forma pogojuje tudi vsebino in dolžina intervjujev poraja globino, ki mene najbolj mika. Ne zanimajo me ljudje kot nosilci različnih funkcij, niti ne tisti, ki veljajo za strokovnjake, še najmanj me zanimajo »junaki« afer, senzacij in špekulacij. Mene resnično zanimajo človeki. Za ljudi pa – kot poje Šifrer za prijatelje – »si je treba čas uzet«. In jaz sem si ga vzela za svoje sogovornike obilo – kot tudi oni zame, čeprav manj, saj njim ni bilo treba brati kovčkov knjig. Ko sem delala intervju z Zupanom, sem šla v knjižnico s kovčkom, tudi za Potrča sem se odpravila po njegove knjige s kovčkom in prebrala vse.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...