Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Gangster ali duhovnik?

Osebna zgodba
Oče René-Luc
Gangster ali duhovnik?

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-04-0432-3
Naslov izvirnika Dieu en plein coeur
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Tadej Pogačnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
220 g
192 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
religija > krščanstvo
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

René-Luc je francoski duhovnik, župnik študentske župnije in voditelj škofijskega misijona CapMissio v Montpellierju. Več let je križaril po Franciji in pričeval o svojem spreobrnenju, njegova knjiga pa je postala prava uspešnca med mladimi bralci. To je zgodba o velikem upanju in duhovni rasti.

René-Luc dolgo ni poznal svojega pravega očeta, v mladosti pa ga je močno zaznamovalo življenje s kriminalcem, materinim partnerjem. V najstniških letih je začutil močen Božji dotik ob poslušanju znanega ameriškega pričevalca, kar ga je vodilo v izbiro nove življenjske poti - duhovništva. S svojo izkušnjo pomaga mladim v CapMissio, škofijski šoli za misijonsko dejavnost mladih.

˝Mladi sami so najboljši apostoli drugim mladim.˝
- Janez Pavel II.

Recenzija Bukla

Biografska pripoved, ki nam jo pripoveduje duhovnik oče René-Luc, se bere kot napeta zgodba o fantu, za katerega je vse kazalo, da bo postal pres­topnik, kriminalec ali celo gangster, kot nakazuje sam naslov knjige. Je že tako, da ima življenje svoje načrte, treba je »samo« reči DA – odgovoriti z jasnim sprejemanjem dobrega in pasti v božje naročje. René-Luc je bil zlomljen, tavajoč otrok brez očeta, z očimom kriminalcem, družina se je ves čas selila – dokler se ni zgodila sinhronost, tj. njegova pripravljenost in okoliščine, ki so obrnile tok njegovega življenja v povsem drugo smer. Zdaj je duhovnik, ki pričuje o svojem spreobrnjenju, duhovni rasti in možnostih, ki jih ima slehernik, če jih le sprejme (in uvidi) in nato deluje v dobro. To je knjiga o tem, da smo drug drugemu dar, kadar delamo dobro, in tudi o tem, da bog deluje po nas, ljudeh. Navdihujoča zgodba, ki bo pomagala ljudem odpreti se ljubezni in božji navzočnosti ter ju živeti.

Sabina Burkeljca, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...