Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako se je Sivec pokvaril

Po poteh vojaških spominov in izgubljenega tovarištva
Ivan Sivec
Kako se je Sivec pokvaril
25,30 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Ico
Zbirka Spominska proza
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6868-83-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Ivan Sivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 17,5 cm
710 g
202 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Gre za nekoliko nenavadno knjigo, v kateri pisatelj Ivan Sivec ob petdesetletnici služenja nekdanji domovini opisuje leto in pol življenja nekega vojaka oziroma stopa po poteh vojaških spominov in izgubljenega tovarištva. V bistvu gre za čas pred petdesetimi leti, ki ga je prebil v vojaški suknji v Somborju in Beogradu, ki pa ni opisan samo z besedo, temveč je podkrepljen z mnogimi dokumentarnimi in drugimi fotografijami. Pri obujanju spominov na vojaške dogodivščine so mu pomagali nekdanji soborci Samo Šter, Jože Movh, Slavko Luzar in Andrej Rems. Knjiga je namenjena predvsem starejšim bralcem, ki imajo za seboj tudi sami tovrstno izkušnjo, hkrati pa je tudi nazoren dokument nekega prostora in časa.

Recenzija Bukla

»Pravi znaki staranja se pokažejo, ko se človek začne več ukvarjati s preteklost jo kot s prihodnostjo,« je uvodni stavek v slikovito knjigo. Slednje velja tako za stil pisanja kot za knjigo samo. Polna je fotografij iz osebnega albuma, krajev nekdanje skupne države, ki jih je obiskal vojak Sivec. Notri so kartice, pesmi, fotografije krajev, prijateljev, dokumentov. Knjiga je priročnik o tem, kako so včasih nastajali moški. Služenje vojaškega roka, nekoč mejnik in pot v odraslost, je popisano informativno in zabavno. Pred nami se odpira vojakov vsakdanjik, hrana, kletvice, potegavščine, navade in prigode. Pretekla leta zaživijo, kakor da se dogaja ravnokar. Prisostvujemo prijateljstvom, ki so se ohranila. Vmes so vtkane pesmi vojaka. Spomin na davne čase izumirajočega tovarištva. Avtor resda nagovarja starejše bralce, vsekakor pa branje ne bo škodovalo tudi mlajšim.

Jedrt Jež Furlan, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...