Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgaga

Kako sem preživela Hollywood in scientologijo
Rebecca Paley, Leah Remini
Zgaga
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4313-0
Naslov izvirnika Troublemaker
Prevod Tina Stanek
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
410 g
320 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Na prvem mestu lestvice New York Timesa

Nisem prva, ki se je scientološkemu gibanju uprla in ga zapustila. Že številni so podvomili o veri, ki prerada obsoja in kaže s prstom na svoje privržence, ki jih kar naprej molze, da darujejo prihranke in še več, zatem pa jih nažene, čeprav so v scientologijo predano verjeli. Prav tej scientološki cerkvi bi rada povedala naslednje: knjigo sem napisala, ker čutim, da je moja dolžnost razkriti krivice in hinavščino, ki so jih utrpeli tisti, ki so odšli pred mano. Tisti, ki ste jim z ustrahovanjem zavezali jezike. Ta knjiga je tudi moj osebni upor proti nestrpnosti, ki sem ji bila priča, s katero sem živela in pri njej predolgo sodelovala.

Leah Remini, znana ameriška igralka, je pripadala razvpiti scientološki cerkvi, ki ima slavne privržence, kot sta Tom Cruise in John Travolta. Brez dlake na jeziku in z veliko humorja opisuje svojo pot do uspeha, vzpone in padce ter čudaštva, ki jih je v cerkvi doživela kot njena članica in odpadnica, saj je scientologijo zapustila leta 2013. Navdušila vas bo s svojo izjemno življenjsko zgodbo in odstrla pogled v hollywoodsko zakulisje, pri tem pa predvsem zelo zelo zabavala.

Recenzija Bukla

Leah Remini (1970) je ameriška televizijska igralka in voditeljica, ki je bila, kot njena mama, že od malega predana članica scientološke cerkve, razvpite po svoji vplivnosti v Hollywoodu in kontroverzne po svojem konceptu delovanja ter strogih pravilih, s katerimi drži člane v svojem krogu. Z leti je Reminijeva začela opažati nedoslednosti, ki so vladale znotraj scientologije in njenega vodstva nasploh, zato se je odločila, da njihove vrste zapusti, o svojih izkušnjah pa je potem napisala tudi spomine. Ti so lani jeseni ob veliki pozornosti tudi izšli, saj se je v njih, poleg drugih, najbolj spravila ravno na Toma Cruisa, enega največjih svetovnih filmskih zvezdnikov, ki ima v scientološki cerkvi zelo pomemben položaj. Rezultat je tu in tam pikantna (recimo zgodba, kako so scientologi Cruisu nastavili novo dekle, ki jo je potem nemarno zavrgel) in dovolj osebna avtobiografija, ki bo bralce vsekakor pripeljala do tega, da bodo na določene junake hollywoodskih filmov v prihodnje gledali precej drugače.

Samo Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...