Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Živemu se vse zgodi

Bojan Amon
Živemu se vse zgodi

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Vida
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-94458-6-0
Urejanje Valentina Smej Novak

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 14 cm
230 g
124 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Če otroci znajo nekaj, kar odrasli na poti k večjemu, boljšemu in dražjemu izgubijo, je to sposobnost, da uživajo v sedanjem trenutku in se ne izgubljajo v davno pretekli deželi včeraj ali še bolj fantazijski oazi, ki se imenuje jutri.

Bojan Amon, energičen in pozitiven Ljubljančan, sodoben mož in oče, nas v svoji prvi knjigi spodbuja, naj živimo v sedanjem trenutku in življenje zajemamo s polno žlico. Skozi petnajst poglavij se brez dlake na jeziku in z dobršno mero humorja spominja ljudi in izkušenj, ki so ga v življenju najbolj zaznamovale in ga oblikovale v to, kar je danes: moški, ki mu največ pomenijo odnosi z najdražjimi in ki v sebi vedno želi ohraniti preprostost in iskrenost otroka.

Vlagajte v odnose, vsak dan po malem, saj ti edini nosijo dividende. Ostalo je privid – čudovit, a silovito začasen.

Recenzija Bukla

Pred nami je zbirka petnajstih zgodb Bojana Amona, Ljubljančana z diplomo iz sociologije in magisterijem iz politologije, avtorja bloga Bizaroteka, brati ga je mogoče tudi v Marketing Magazinu in na spletišču SiOL.net. Njegov slog pripovedovanja je nadvse zabaven in humoren, rahlo grotesken in bizaren, a zelo berljiv zaradi izvirnih komičnih primerjalnih izpeljank, ki nas spodbujajo h glasnemu smehu in citiranju vsakomur, ki ima izbrušen smisel za humor. Svojo hudomušnost je mariniral v pikantni začimbi iz sladke in pekoče paprike, čilija in ostrih feferonov, da je dobila ravno pravi okus provokativnosti. Bojan Amon je soprog in mladi očka, odrasel je v ljubeči družini kot posvojenec »od dol« in imel krušnega brata, tudi posvojenca. Uživanje v življenju in humornih refleksijah je v genih prinesel že s seboj. Za svoje sončno opazovanje življenja, vsakdana in sebe se lahko zahvali očetu in mami, ki sta oba otroka spodbujala k pozitivnemu razmišljanju in nekonvencionalnim odnosom do vsega in vseh. Bogat nabor življenjskih in kariernih izkušenj mu je dal iztočnico za vpogled v vsakdanje situacije in odnose na izredno zabaven, na prvi pogled morda malce pišmevuhovski način. Pa vendar se njegova razmišljanja zaključijo z globoko, čustveno iskreno refleksijo o življenju, ljubezni in hvaležnosti. Knjige nisem mogla odložiti, dokler je nisem prebrala do zadnje strani. Polepšala mi je popoldan in večer. Bojanov prvenec je moč brati in prebirati vedno znova, vsakič nas bo razvedril in spravil v boljšo voljo. Večkrat preverjeno!

Sonja Juvan, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...