Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moje življenje - splet naključij

Jože Maček
Moje življenje - splet naključij
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-278-597-0

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17,5 cm
580 g
310 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba, kot jo je spisalo življenje izjemnega Slovenca

V svojem avtobiografskem delu akademik dddr. Jože Maček opisuje svoje življenje od otroštva do današnjih dni. Avtor se spominja oseb in dogodkov, ki so sooblikovali njegovo življenje, in jih postavlja v kontekst zgodovinskih okoliščin, ki so zlasti ob dogodkih druge svetovne vojne odločilno zaznamovale njegovo življenjsko pot. Po realističnem slogu, natančnih opisih in doživetem memoarskem toku pripovedi bralcu odpre vrata svojega življenja in ga popelje tudi do najbolj osebnih kotičkov.

V knjigi avtor opisuje domači kraj, rod in dom, nato šolanje za trgovski poklic in vajeniško obdobje, delo v kmetijski zadrugi in obiskovanje večerne gimnazije v Celju, šolanje na srednji kmetijski šoli, študij agronomije, službovanje na biotehniški fakulteti, doktorski študij v Nemčiji, vrnitev v domovino, akademsko kariero, svoja raziskovalna področja, članstvo v akademijah in združenjih ter nekaj drobcev iz zasebnega življenja. Ob tem se bralcu razkriva veliki človek z izjemno širino znanj, s tremi doktorati in obsežnim opusom znanstvenih del z več disciplin. Knjiga je obogatena s slikovnim gradivom iz družinskega arhiva.

Recenzija Bukla

Izjemni in priznani slovenski agronom, ekonomist, zgodovinar in akademik dddr. Jože Maček (1929) se v avtobiografiji Moje življenje – splet naključij spominja svoje bogate in razgibane življenjske poti od otroštva do danes. Kronološko nas popelje skozi svoje odraščanje in šolanje, kasneje predstavi tudi akademsko kariero, področja razis­kovanja, članstva v akademijah in kakšen zasebni okrušek, na primer iz družinskega življenja. Prizemljen, realističen in zračen slog pripovedovanja nas popelje na potovanje, dolgo skoraj sto let, ob lastnem življenju pa avtor seveda razgrinja in kontekstualizira tudi širše družbene in zgodovinske okoliščine, ki so vplivale nanj. Knjigo bogatijo fotografije iz zasebnega arhiva.

Veronika Šoster, Bukla 168

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...