Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

V čevljih staršev

Bilanca posla in srca: priročnik za dobre rešitve v družinskih podjetjih
Milan Krajnc
V čevljih staršev

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Chiara
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7060-18-8
Leto izdaje izvirnika 2020

Tehnične lastnosti
mehka vezava
179 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede > ekonomija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj so družinska podjetja in zakaj so tako dragocena?
Koliko prispevajo v slovensko skupno blagajno in zakaj jim pri tem tako slabo pomaga država?
Kako usklajevati vse vloge v njih in ločiti dom od dela?
Kako uspešno zaposliti otroka, kako učinkovito povedati očetu, da se v nekem trenutku umakne?Kako spraviti taščo iz direktorjeve pisarne in tasta spomniti, da se po statutu kot nadzornik ne vtika v delo direktorja? In kako sprejeti zdravo odločitev, če ne gre naprej?
Kako urediti občutljivo in kompleksno zgodbo nasledstva?
In predvsem: Zakaj je za družinska podjetja še toliko bolj pomembno, da spoznamo svoje vzorce iz otroštva, preden ustvarjamo poslovno družino, imenovano podjetje?

Odgovori na ta in številna druga bistvena vprašanja prinašajo smernice za zdravo postavitev družinskega podjetja ali za transformacijo, ko že škriplje v odnosih in bilanci.

Recenzija Bukla

Če pogledate na vsakoletno lestvico najbogatejših Slovencev, boste na njej opazili lepo število družinskih podjetij (ta pa pri nas predstavljajo stabilno jedro majhnih in srednjih podjetij), ki so v kar nekaj primerih dodobra prerasla slovenske okvire in se s svojo dejavnostjo podala v širši mednarodni prostor. Družinska podjetja, prehod dela in lastništva v naslednjo generacijo, prednosti in pomanjkljivosti tovrstnih podjetij, optimizacija osebnih in poslovnih odnosov, kasnejša vključenost starejše generacije in nadzorovanje dela mlade, urejanje tudi takih na videz preprostih reči, kot so dopusti, izogibanje konfliktom, ki so pri takih podjetjih naravno prisotni, ipd., je tema res uporabne in za Slovenijo primerne knjige dr. Milana Krajnca, avtorja dela Dinamični model vodenja, psihoterapevta in raziskovalca, ki ima izkušnje iz mnogih domačih in tujih družinskih podjetij. V knjigi V čevljih staršev namreč večplastno popiše kompleksno dinamiko teh podjetij, opozori na nevarnosti, postreže s kar nekaj (tudi čustvenimi) osebnimi zgodbami, s čimer dobivamo dober in dovolj uporaben priročnik za ta specifični segment slovenskega podjetništva. Izvirno!

Samo Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...