Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Nikoli na pol

Pogajajte se, kot da gre za življenje ali smrt
Tahl Raz, Chris Voss
Nikoli na pol
27,95 € 27,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-272-515-0
Naslov izvirnika Never split the difference
Podnaslov izvirnika Negotiating As If Your Life Depended On It
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Jedrt Lapuh Maležič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15,5 cm
400 g
253 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družbene vede > ekonomija
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Žena želi, da bi njen mož obul k obleki črne čevlje. Njen mož tega noče. Raje ima rjave čevlje. Kaj torej storita? Skleneta kompromis, dobita se na pol poti – mož obuje en črn in en rjav čevelj. To je najslabši možen izid. Katera koli od obeh drugih možnosti, torej črni ali rjavi čevlji, bi bila boljša od kompromisa.

Zgornji, precej plastičen primer nam prikaže dve stvari. Prva je ta, da so pogajanja del našega vsakdana, saj se ne pogajamo zgolj za povišico ali nižjo ceno avtomobila, temveč se pogajamo sleherni dan, bodisi s sodelavcem, soprogo ali soprogom, taščo in ne nazadnje z otroki, ko jih spravljamo spat. Drugi še bolj vpijoč nauk zgornjega zapisa pa je, da kompromis večinoma ni ugodna rešitev. Konstruktiven konflikt bi namreč v zgornjem primeru nedvomno prinesel boljši končni rezultat.

Pogajanja, kakršnakoli že so, za posameznika po navadi naporna, saj terjajo določeno stopnjo tveganja, razdraženosti, zmede in konflikta. Kako ta čustva obvladati ter situacijo obrniti v svojo korist, nam na podlagi zelo zanimivih, včasih skoraj filmskih primerov iz lastne pogajalske prakse pokaže, FBI-jev pogajalec z dolgoletnimi izkušnjami, specialist za pogajanja pri ugrabitvah.

Recenzija Bukla

Če pogledamo na svoje življenje z malo drugačne perspektive, potem je res, kar trdi Chris Voss, da gre v njem za eno samo verigo pogajanj, od tega, kje boš sedel v šoli, prek tega, kakšne pogoje za delo boš imel v službi, do tega, kam bo šla družina na počit­nice. Chris Voss je dolgoletni mednarodni pogajalec pri ugrabitvah pri ameriškem Zveznem preiskovalnem uradu (FBI), hkrati pa je bil tudi predstavnik FBI za pogajanja o talcih pri ameriškem Svetu za nacionalno varnost. Kasneje se je začel s pogajanji ukvarjati tudi v okviru svojega podjetja, stranski produkt pa je tudi velika knjižna uspešnica Nikoli na pol, v kateri Voss zainteresiranemu bralcu posreduje svoje izkušnje pri prizadevanjih za dosego lastnih ciljev, pa naj gre za banalne primere v službi, s katerimi skušate nadrejenega pripeljati do tega, da so določene delovne aktivnosti v resnici nepotrebne, pa do najzahtevnejših primerov pogajanja s kriminalci in teroristi, kjer gre dobesedno za življenje zajetih talcev. Knjiga, ki vam lahko ob primerni uporabi zelo hitro odpre katera od vrat, ki se zdijo povsem zaprta.

Samo Rugelj, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...