Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zmaga je začetek

Priročnik za politične & druge začetnike
Borut Pahor
Zmaga je začetek
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Beletrina
Zbirka Žametna Beletrina
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-298-166-2

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
360 g
290 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
biografije in spomini
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vse življenje nas učijo, da je pot pomembnejša od cilja, nihče pa nam ne pove, da so najpomembnejše in najbolj odločilne tiste poti, ki jih začrtamo in opravimo šele po tem, ko zastavljeni cilj dosežemo. Pahorjev knjižni prvenec Zmaga je začetek nam s pomočjo avtorjeve neizpodbitne avtoritete serijskega zmagovalca in njegovih dolgoletnih življenjskih in političnih izkušenj to pot uspe predstaviti v nadvse nazorni, razgibani in s praktičnimi primeri iz domačega in mednarodnega družbenega prostora podprti pripovedi. Poti, ki jih zmagovalci uberejo po osvojenem cilju, so namreč tiste, ki med njimi začrtajo pomembne osebnostne razlike, te pa imajo velik vpliv na celo družbo. Kajti samo prvaki lahko v izpolnitvi zastavljene naloge uzrejo možnost novega začetka. In prav ta je tisto, zaradi česar se je bilo vredno potruditi vse do cilja, saj zmagovalcu omogoča vplivati na tok družbenih dogodkov in utreti pot tudi prikrajšanim in šibkejšim od sebe.

Borut Pahor je v svojem dosedanjem političnem delovanju dokazal, da svoje poslanstvo razume precej širše in odgovorneje od zasedanja poslanskega sedeža. In ker je njegova knjiga v podnaslovu in po poreklu pisave zastavljena kot priročnik za politične in druge začetnike, smemo upati, da mu bo po poti, ki je bila polna s težavo poiskanih stičišč in premoščenih razpotij, v prihodnosti sledilo čim več politikov in poslovnežev.

o avtorju

Borut Pahor (1963) je del slovenske politike že več kot trideset let. Od leta 1990, ko je bil prvič izvoljen v Skupščino Republike Slovenije, je bil na volitvah za različne politične položaje izvoljen kar devetkrat zapored. Bil je slovenski in evropski poslanec, predsednik parlamenta in vlade ter predsednik države. V tem smislu je najzmagovitejši slovenski politik samostojne in demokratične Republike Slovenije. V politiko je vstopil že v srednješolskih letih. Leta 2008 je stranko Socialni demokrati popeljal do zmage na volitvah in nato postal predsednik devete vlade Republike Slovenije. Za predsednika države je bil prvič izvoljen leta 2012, leta 2017 pa so mu volivci podelili še drugi mandat. V desetih letih na čelu države si je prizadeval biti predsednik vseh, tvorno je skušal povezovati narodno in državljansko skupnost in se še posebej zavzeto trudil za spravo zaradi državljanskega razkola med drugo svetovno vojno in po njej. Ves čas svojega političnega udejstvovanja je bil privržen Evropejec in zagovornik mirnega reševanja sporov.

Borut Pahor je prejemnik številnih odlikovanj, nagrade Alcida De Gasperija, častnega doktorata Univerze v Lizboni in Nove univerze v Ljubljani, priznanja Univerze v Bologni »Sigillum Magnum«. Je tudi protektor Evropske akademije znanosti in umetnosti ter častni podpredsednik Svetovne diplomatske akademije Foruma Crans Montana. Zmaga je začetek (Priročnik za politične & druge začetnike) je njegova prva knjiga.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...