Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ogenj in bes

Vrenje v Trumpovi Beli hiši
Michael Wolff
Ogenj in bes
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ciceron
Leto izdaje 2018
Naslov izvirnika Fire and Fury
Prevod Andrej Poznič
Urejanje Andrej Poznič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
300 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Spodaj je kratek odlomek iz prvega poglavja. V času do izida knjige bo posamezne odlomke prevoda mogoče prebirati na spletnem portalu Siol - Novice.

Trump ne le, da ni videl nobenega potencialnega konflikta interesov med kandidaturo za predsednika Združenih držav ter svojimi posli in nepremičninskimi interesi, predrzno je tudi skrival svoje davčne napovedi. Zakaj bi jih javno razkazoval, ko pa ne bo zmagal?

Še več, niti pomisliti ni hotel, četudi samo hipotetično, kako bi \'v primeru, če …\' uredil vprašanje prenosa poslov, češ to bi samo prinašalo \'nesrečo\' – v resnici seveda ni hotel izgubljati časa. Tako kot ni hotel niti slučajno razmišljati o konfliktu interesov.

Saj ne bo zmagal! Oziroma, njegova zmaga bo poraz.

Če bi ne zmagal, bi bil Donald Trump najslavnejši človek na svetu – mučenec pokvarjene Hillary Clinton.

Hči Ivanka in zet Jared bi se iz razmeroma neznanih bogataških otrok v hipu spremenila v mednarodna zveznika in ambasadorja družinske blagovne znamke.

Steve Bannon bi postal de facto vodja gibanja Čajank.

Kellyanne Conway bi postala velika televizijska zvezda.

Reince Priebus in Katie Walsh bi dobila nazaj svojo republikansko stranko.

Melania Trump bi se lahko vrnila k svojim neopaznim kosilom.

To je bil tisti neproblematični scenarij, ki so ga vsi po vrsti pričakovali 8. novembra 2016. Poraz bi za vse vpletene pomenil zmago.

Kmalu po dvajseti uri, ko je kazalo, da je trend – Trumpova zmaga – potrjen, je Donald mlajši prijatelju rekel, da oče, ali DTJ, kot ga kliče, gleda, kot da je srečal prikazen. Melania, ki ji je Donald Trump tako za sveto zagotavljal, da ne bo zmagal, je bila vsa v solzah – in to niso bile solze od sreče.

Potem pa se je v zgolj nekaj več kot eni uri, kot je hladnokrvno opazoval Steve Bannon, omotični Trump transformiral najprej v še vedno nekoliko nejevernega Trumpa in potem v dokaj prestrašenega Trumpa. Toda to še ni bila zadnja transformacija. Nenadoma je Donald Trump postal mož, trdno prepričan, da si zasluži biti predsednik ZDA in da je za to službo tudi povsem sposoben.

Recenzija Bukla

Že v prvih dneh po izidu sredi januarja je knjiga zaradi svoje vsebine, zakulisnega vpogleda v dogajanje v Beli hiši, odkar je se je vanjo naselil Donald Trump, dobila ogromno publicitete. Po eni strani zato, ker je Trump tako ali tako najbolj razvpita medijska osebnost zadnjega časa, po drugi strani pa tudi zato, ker nam je knjiga ponudila vpogled v pogosto zelo bizarno dogajanje v središču oblasti za zdaj najmočnejše države na svetu, ki v manjši ali večji meri vpliva na življenje vseh na tem planetu. Deli knjige ponujajo obilo nastavkov za dogodke, ki – kot denimo uporaba podatkov s socialnega omrežja za namene volitev in lažnih informacij v zvezi s Trumpovimi povezavami z Rusijo – zaznamujejo našo aktualno sedanjost. Dobrodošli v Trumpovem svetu!

Samo Rugelj, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...