Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Revolucija

Tisti božanski, pobalinski iskri v vas
Russell Brand
Revolucija

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Sanje
Zbirka Dokumenta
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-274-336-9
Prevod Polona Glavan
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24 x 16 cm
600 g
349 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
družbene vede > politika
osebna rast, duhovnost in ezoterika
biografije in spomini > avtobiografija
družbene vede > ekonomija

Povej naprej

O knjigi

Russell Brand kliče, naj se pridružimo revoluciji!

Russell Brand je sicer zvezdnik. Je bogat. Je ekscentrik. Je nekdanji odvisnik. Je narcis. Je burkaš. Ničesar ne zanika.
In je hkrati tudi glasnik nekega novega sveta, v katerem ni prostora za neenakosti in nepravičnost. Nazorne primere krutosti in absurdnosti obstoječega sistema naveže na lastno izkušnjo, jih začini s pobalinskim humorjem in bolečo iskrenostjo in zato kot govornik neverjetno prepriča. Ima karizmo in energijo, za kateri se zdi, da se napajata iz samih sebe. Brand v tem delu naslavlja tisto, kar vsi nekje v sebi vemo. Na primer, da sistem ne deluje. Naše vlade so skorumpirane in opozicijske stranke nesmiselno podobne. Naša kultura je polna topoumnosti in šunda, vse, kar slišimo, pa je, da nič ne moremo – »tako pač je«.

Russell Brand v tej knjigi duhovito opravi s slaboumnimi argumenti in namišljenimi sovražniki našega konformističnega časa in s pomočjo tako različnih strokovnjakov, kot sta Thomas Piketty in George Orwell, predstavi vizijo bolj poštene in bolj seksi družbe, ki je zabavna in nikogar ne izključuje.

Recenzija Bukla

Angleški komik, igralec v kar nekaj filmih, ki smo jih videli tudi pri nas, v zadnjem času pa – tudi s pričujočo knjigo (izšla je leta 2014) – rahlo ekscentrični in nekonvencionalni politični aktivist, bi se lahko prepustil lagodnosti zvezdniškega življenja, saj se mu nikakor ni bilo treba podati na pot spreminjanja sveta. To pomenljivo naslovljeno knjigo, v kateri hitropotezno prepleta ezoterične in psihološke klasike od Josepha Campbella do Abrahama Maslowa s svojim brezperspektivnim otroštvom, ki so ga zaznamovali brezdelje in droge, meče v obraz oblastniškim predstavnikom parlamentarne demokracije, zmagovalcem sodobnega reda. Pri tem na svoj iskreno naivni, a zato nič manj zagrizeni način iz strani v stran dokazuje, da ta sistem ni niti približno ustvarjen po meri vseh, temveč zgolj nekaterih ljudi. Zato je po njegovem potrebna korenita sprememba. Na izzivalna vprašanja, kakšna naj bi ta bila in kako naj bi prišlo do nje, kakršna so mu ob predstavljanju knjige zastavljali novinarji, pa Brand lakonično odgovarja, da naj to raje vprašajo tiste, ki vlečejo niti našega vsakdanjega življenja. Angažiranost že dolgo ni bila tako prostodušna.

Samo Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...