Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ukradena Evropa

David Craig, Matthew Elliott
Ukradena Evropa

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Ciceron
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6627-31-3
Naslov izvirnika The Great European Rip-off
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Katja Cvahte

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
350 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Bomo v kratkem spet dobili novo državo? Združene države Evrope? Kako smo sploh prišli do sem? Nas je kdo kaj vprašal? Je Združene države Evrope omenjal kdo od politikov, ko so nas prepričevali, naj na referendumu podpremo vstop v Evropsko Unijo? Britanski raziskovalni novinar in publicist David Craig s prstom kaže na evropsko politično elito in njen birokratski aparat – na vase zagledano, razvajeno in pokvarjeno evrokracijo, ki si z megalomanskimi, z resničnim življenjem skreganimi in nesramno dragimi političnimi projekti neustavljivo povečuje moč in oblast.

»Iz Evropske unije poustvarjate novo Sovjetsko zvezo,« je bruseljskim evrokratom nekoč zabrusil nekdanji sovjetski voditelj Mihail Gorbačov. In res, ugotavlja Craig, bolj ko drvimo v novo evropsko superdržavo, bolj smo državljani odrezani od odločanja in samo še nemočno opazujemo, kaj nam pripravljajo za zidovi bruseljskega »Kremlja«.

Recenzija Bukla

V trenutkih, ko politični uradniki bolj ali manj mimo prebivalcev Evrope snujejo načrte za njeno federativno povezanost, je nekaj evroskepticizma dobrodošlega. Raziskovalni novinar David Craig je od blizu motril dogajanje v Bruslju ter spoznaval, »kako se je samopašna in pokvarjena evropska aristokracija polastila sanj o združeni Evropi« – kot navaja podnaslov knjige, ki je v izvirniku izšla nekaj mesecev pred uradnim priznanjem krize. Del, ki bo zagrizene navdušence nad združitvijo pripravil do ponovnega premisleka, je poglavje Razsipništvo in uničevanje, ki navaja koruptivne primere, o katerih se je pred časom govorilo tudi v slovenskih medijih. V osnovi pa ne gre za drugega kot za brezkompromisno študijo o ozadjih Evropske unije.

Žiga Valetič, Bukla 84-85

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...