Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Volitve v slepi ulici

62 vprašanj in odgovorov o volilni reformi
Ciril Ribičič
Volitve v slepi ulici
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Beletrina
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-284-952-8
Predgovor Jurij Toplak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 13,5 cm
270 g
223 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > politika
družbene vede > novinarstvo
družbene vede > sociologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vladavina ljudstva se uresničuje predvsem skozi volitve. Bolj ko državljani bdimo nad dogajanjem in preudarno oddajamo svoj glas, bolje uspeva demokracija. Odgovornega glasovanja pa ni brez znanja. Z Volitvami v slepi ulici se podamo v labirint volilnih sistemov pri nas in po svetu. Dr. Ribičič odvija klobčič niti in nas vodi mimo slepih ulic proti izhodu, sodobnemu in za današnjo Slovenijo primernemu kombiniranemu volilnemu sistemu.

Ta namreč lahko prinese več demokratičnosti, pomladitev politike, več zaupanja v poslance kot prave predstavnike ljudstva in povrhu več poslank, skratka – več. Vprašanja so dr. Cirilu Ribičiču zastavili: Igor E. Bergant, dr. Rado Bohinc, dr. Valerija Korošec, Jolanda Lebar, Miran Lesjak, Sonja Lokar, Ajas Midžan, dr. Miran Mihelčič, Vida Petrovčič, Emil Milan Pintar, Franci Pivec, dr. Mihael Ribičič, Tjaša Zorc Rupnik, Uroš Slak, Miloš Šonc, Matjaž Sušnik, Marcel Štefančič ml., Jakob Vid Zupančič in drugi.

O AVTORJU:
Dr. Ciril Ribičič (1947, Ljubljana) je kot redni profesor Pravne fakultete v Ljubljani predaval ustavno pravo, evropsko pravo človekovih pravic in volilno pravo. Deset let je bil poslanec Državnega zbora in devet let ustavni sodnik. Bil je dolgoletni član Beneške komisije pri Svetu Evrope. Sedaj je direktor Inštituta za ustavno pravo in zaslužni profesor Univerze v Ljubljani. Napisal je veliko člankov in knjig o ustavnem pravu, volitvah in človekovih pravicah. Leta 2010 je v zbirki Koda izšla njegova knjiga Človekove pravice in ustavna demokracija.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...