Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Skrivnost srčnega mentorstva

Vodnik za mentorje in mentorirance
Klaudija Javornik, Tatjana Kolenc
Skrivnost srčnega mentorstva

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba samozaložba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-95219-0-8

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
540 g
211 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Vse na tem svetu se predaja. Vsak košček znanja je nekaj, kar je nekdo z nekom delil. Če to razumete tako kot jaz, potem bo mentorstvo postalo vaša prava zapuščina. Je najdragocenejša stvar, ki jo lahko podelite drugim«. Tako o mentorstvu razmišlja John Wooden, najuspešnejši trener ameriške univerzitetne košarkarske lige. Vsi cvetovi prihodnosti so v semenu sedanjosti! Izmenjava znanj, izkušenj, življenjskih načel, miselnih modelov… vse kar mentorstvo v resnici je, izjemno bogati tako na osebni kot profesionalni ravni. Da pa mentorstvo resnično zaživi v vsem svojem sijaju je potreben dobro premišljen pristop, pravi ljudje in srčen odnos.

Priročnik Skrivnosti srčnega mentorstva tako ne bi mogel priti ob bolj pravem času. Avtorici Tatjana Kolenc in Klaudija Javornik nas skozi sedem zaokroženih poglavij pregledno vodita po poti mentorstva, ki je danes pridobilo številne nove oblike in nove razsežnosti. Mentorstvo tako prinaša številne koristi tako mentorirancu kot tudi mentorju, organizaciji ter celotni družbi. Za doseganje številnih koristi, ki jih mentorstvo lahko prinese, pa je potrebno poznati zakonitosti in usmeritve, kako krmiliti s človeško raznolikostjo, kar je tudi glavni gradbeni temelj vsakega mentorskega odnosa. Sodobna paradigma mentoriranja je namreč vzajemnost v odnosu odkrivanja, usmerjena k učenju.

Z Vodnikom za mentorje in mentorirance bo marsikateri mentor in marsikateri mentoriranec dobil boljši vpogled v skrivnosti mentorstva in s tem več priložnosti, kako iz mentorskega procesa pridobiti kar največ. Priročnik tako predstavlja temeljno branje za številna okolja so-ustvarjanja družbe prihodnosti, kot so šole, fakultete, podjetja, korporacije, prostovoljna in profesionalna združenja, in vse nas vabi k mentorski aktivaciji.«ˇ

Povzeto po predgovoru dr. Danijela Brečko, direktorica Inštituta Sofos in predsednica Združenja EMCC Slovenija (Združenje za mentorstvo in coaching Slovenije)


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...