Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izzivi sodobne vzgoje

Z ljubeznijo, potrpežljivostjo in postavljanjem meja do sožitja v družini
Eva Hrovat Kuhar
Izzivi sodobne vzgoje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Miš
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-272-275-3
Ilustracije Izar Lunaček
Urejanje Tina Bilban

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
410 g
237 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

O knjigi

Priročnik za vse sodobne mlade starše prinaša oprijemljive predloge, kako v današnjem hitrem, digitalnem svetu ohranjati družinsko sožitje. Knjiga se osredotoča predvsem na vzgojo mlajših otrok – od malčkov do vstopa v šolo – torej na najbolj pomembno obdobje v otrokovem duševnem razvoju.
Izpod peresa psihologinje z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z otroki in družinami prihaja praktični priročnik, ki pred bralcem razpira zagate sodobne vzgoje in prinaša nasvete za njihovo reševanje. Čudežnega recepta ni, a z ljubeznijo, potrpežljivostjo in postavljanjem ustreznih meja, se lahko uspešno soočimo z vsemi kriznimi trenutki od izpadov trme pa do preizkušanja starševske avtoritete, uživamo z otroki in z njimi preživimo čim več lepih trenutkih. Ti bodo, ko se bo otrok oziral nazaj na svoje otroštvo, šteli največ. V priročniku se avtorica posveča predvsem vzgoji mlajših otrok – od malčkov do vstopa v šolo. Gre za ključna leta, ko starši postavljamo temelje: temelje za meje, ki bodo otroka usmerile v želeno obnašanje in mu pomagale skozi življenje, in temelje za tople medsebojne odnose, ki ga bodo greli in opogumljali skozi vse življenje.

Recenzija Bukla

Dolgoletna priljubljena kolumnistka (prej v reviji Jana, zdaj v Zarji), dip lomirana psihologinja, družinska in vedenjska terapevtka je na podlagi lastnih in profesionalnih izkušenj v knjižni obliki zbrala in predstavila kopico uporabnih nasvetov, od katerih so ljubezen, postavljanje meja in potrpežljivost za vzgojo najpomembnejše. Že na prvih straneh opozarja, da discipliniranje pomeni imeti otroka rad in mu pomagati, da laže stopa po poti odgovornosti v vedno večjo samostojnost in da seveda otrokovo neprijetno vedenje ne bo izginilo čez noč. Knjiga je namenjena predvsem vzgoji malčkov in predšolskih otrok, a za spremembe ni nikoli prepozno. S številnimi primeri lepo ponazori, v kaj odrastejo otroci, pri katerih je v vzgoji prevladoval NE (trda, patriarhalna, avtoritarna vzgoja), v kaj tisti, pri vzgoji katerih je prevladoval DA (svobodna, mehka, permisivna vzgoja), in kakšna je uravnotežena, demokratična, prožna vzgoja, ki upošteva potrebe otroka in tudi staršev. Osnova vsake uspešne vzgoje je dober odnos z otrokom, besedna in nebesedna komunikacija z njim, usklajenost čustev in ravnanja, način dogovarjanja pa seveda tudi zelo opevana, a težko dosegljiva enotnost staršev, zato poudarja, da če so starši zmožni dostojno usklajevati nazore, so tako rekoč že na konju. V res lepo oblikovani knjigi je moč najti tudi odgovore na številna pereča vprašanja, od čustvenega izsiljevanja do vpitja in trmarjenja, razvajenosti, pretiranega popuščanja ter postavljanja meja in pravil, ki so nujna, četudi vam gredo na živce.

Renate Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...