Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Še vedno se ljubiva

Postavite partnerski odnos na prvo mesto
Jesper Juul
Še vedno se ljubiva
24,99 € 24,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Didakta
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-261-533-8
Naslov izvirnika Liebende Bleiben
Podnaslov izvirnika Familie braucht Eltern, die mehr an sich denken
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Ana Toman Fabjan
Urejanje Martin Uranič
Strokovni pregled Ivana Gradišnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
490 g
191 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Opis knjige
Komaj na svet prijokajo otroci, pa že veliko staršev pozabi, kako biti srečen v dvoje. Izkušeni družinski terapevt Jesper Juul v tej knjigi staršem vliva pogum za obujanje dvojine in opisuje ključne točke dobrega partnerskega odnosa navkljub otrokom. Če starša svojemu ljubezenskemu odnosu namenita dovolj pozornosti, lažje in srečnejše zadiha vsa družina. Le tako namreč lahko vzpostavimo harmonično okolje, v katerem otroci odraščajo varno, ljubezen med staršema pa ostane živa.

Iz predgovora:

Odslej bo vse drugače,« svarijo izkušeni starši pare, ki si družino šele ustvarjajo. Prav imajo. Takoj po rojstvu se vse vrti le še okoli otrokovih potreb. Življenje v dvoje se spremeni v življenje v troje, v štiri ... Žena postane mati, mož postane oče. Za vse, kar je bilo prej samo po sebi umevno, se komajda še najde čas. Par se preobrazi v družino. Kakšna pravzaprav je sodobna družina? To knjigo sem napisal, ker se starši v zadnjih desetih, petnajstih letih ne ukvarjajo zgolj z vzgojnimi pristopi, temveč se spoprijemajo tudi z novimi opredelitvami partnerske skupnosti. Trdno namreč zagovarjam stališče, da imajo starši pravico do srečne zveze. Negovanje medsebojnega odnosa je največ, kar lahko mati in oče naredita za otroke.

Jesper Juul (1948-2019) je bil danski predavatelj, družinski terapevt, edukator, supervizor in pisec. Bij je eden od pomembnih pobudnikov za pedagogiko prihodnosti. Juulova biografija je tako mnogostranska kot njegova pedagogika. S šestnajstimi leti je odšel na morje, delal kot kuhar in natakar, študiral verstva in evropsko zgodovino idej, postal oče in delal z mladostniki. Izobraževanje iz družinske terapije je nadaljeval na Nizozemskem in v ZDA pri Walterju Kemplerju. Leta 1979 je ustanovil sloviti Kemplerjev inštitut za Skandinavijo, ki ga je nato vodil vse do leta 2004. Razvil je samostojno obliko terapevtike in svetovanja: kratko, intenzivno terapevtsko obravnavo celotne družine in specifično svetovalno prakso, katere izhodišče so naravne socialne kompetence otroka ter enakovrednost otrok in odraslih. Zasnoval je tudi mednarodni projekt tako imenovanih družinskih laboratorijev, ki danes delujejo pod okriljem združenja Familylab Association že v več kot dvajsetih državah.

Recenzija Bukla

Priljubljeni, lani preminuli danski družinski terapevt in pisec Jesper Juul je pri svojem terapevtskem delu prisegal na konkretne in kar se da praktične nasvete, pa najsi je šlo za svetovanje pri vzgoji otrok ali za reševanje težav v partnerstvu, čemur je posvečen prav ta priročnik. Juul nam v njem predstavi sedem zelo različnih nemških parov in načine, s katerimi se je lotil njihovih življenjskih izzivov, od nesoglasij zaradi vzgoje in (ne)prevzemanja starševske odgovornosti do partnerske (osebnostne) različnosti in načina krmarjenja z otroki ločenih staršev. Juul podrobno opiše dinamiko vsakega posameznega para, nato pa naniza številne konkretne in priročne nasvete za razrešitev nastalih situacij. Iz vsega prebranega bralec hitro spozna, da partnerska zveza, potem ko mine prva vznesenost zaljubljenosti, na kar v spremni besedi te knjige opozarja tudi priznani slovenski terapevt dr. Albert Mrgole, ni nekaj samoumevnega! V resnici gre za »projekt«, ki zahteva predana in čuječa posameznika, ki morata, če želita ohraniti ljubezen in toplino vse življenje, najprej zgraditi trden in jasen odnos (vsak) s sabo, nato pa še drug z drugim. Juulov priročnik za opolnomočeno partnerstvo prinaša rešilno bilko vsem, ki so morda že obupali nad srečno dvojino, v pomoč pa bo tudi strokovnjakom z različnih področij, ki se pri svojem delu srečujejo s part­nerskimi odnosi.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...