Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vzgajanje tehnološke generacije

Kako pripraviti svoje otroke na svet, ki ga poganjajo mediji
Jim Taylor
Vzgajanje tehnološke generacije
29,99 € 29,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6982-11-5
Naslov izvirnika Raising generation tech
Prevod Ksenija Krevs

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 13,5 cm
360 g
292 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

O knjigi

Kdaj naj svojemu otroku dovolim uporabljati tablični računalnik? Kdaj je strmenja v (televizijski) zaslon preveč? Je pošiljanje sporočil s seksualno vsebino težava na šoli moje najstnice? Kako pripraviti svoje otroke na svet, ki ga poganjajo mediji?

Današnja tehnologija nam omogoča, da smo nenehno povezani, vendar se starši morda sprašujete, kako nenehna »priključenost« vpliva na vaše otroke.
Na pomoč prihaja strokovnjak za starševstvo in nove medije, dr. Jim Taylor, ki vam bo pojasnil vse o prednostih in nevarnostih tehnologije za vaše otroke. V Vzgajanju tehnološke generacije je opisano vse v zvezi z napravami, od mobilnega telefona do družbenih medijev, ki jih vaši otroci uporabljajo vsak dan, kar bo vam in vašim otrokom pomagalo razviti zdrav in uravnotežen odnos do medijev, ki definirajo naš svet.

Recenzija Bukla

Sodobni starši pri svoji (medijski) vzgoji kolebamo med skrbjo, da je preveč visenja pred ekranom škodljivo, in strahom, da naši potomci zaradi premajhne digitalne pismenosti ne bodo uspešni v krasnem novem svetu. Avtor je jasen: starši moramo prevzeti odgovornost ter omejevati tako čas »priklopljenosti« na nove tehnologije, kot tudi nadzirati vsebine popularne kulture, ki so ji dnevno izpostavljeni otroci. Knjiga je pisana priročniško, a obenem v razumljivem jeziku spregovori tudi o spremembah, ki so jih nove tehnologije in mediji prinesli v (psihološki) ustroj tako posameznika kot družbe. Avtor tako, denimo, zapiše, da današnji mladostniki namesto da bi raziskovali in gradili lastno identiteto, razkazujejo in tržijo svoj (lažni) jaz, da bi dobili čim več všečkov in sledilcev. Najboljša protiutež za glavo med digitalnimi oblaki se mu zdijo noge čvrsto na tleh konkretnih življenjskih izkušenj in realni, ne samo virtualni odnosi.

Maša Ogrizek, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...