Založba | Dedal |
Leto izdaje | 2020 |
ISBN | 978-961-6612-74-6 |
Fotografije | Manca Jevšček |
trda vezava
28,5 x 20,5 cm
910 g
208 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Prva kuharska knjiga priljubljenega in vrhunskega slaščičarskega mojstra, enega najboljših pri nas, Gorazda Potočnika na 208 straneh predstavlja odlične čokoladne recepe in mamljive fotografije.
Knjiga za vse prave čokoholike!
Gorazd Potočnik je eden najbolj ustvarjalnih slaščičarskih mojstrov pri nas, obenem upornik in perfekcionist. V svojem »laboratoriju«, kot pravi slaščičarski delavnici, se rad igra s kombinacijami tekstur in okusov, kot zaprisežen čokoholik pa zlasti rad ustvarja s čokolado, ki jo vpleta v najrazličnejše slaščice. Gorazd se je umetnosti čokolade učil pri italijanskih mojstrih in v Franciji, poklicno pa se ji je posvetil v podjetju Rustika, nato v skupini Kaval Group in slaščičarni Lolita, zdaj pa že vrsto let ustvarja v svojem Sladkozvočju. Medtem je skočil tudi pred televizijske kamere: z oddajo Gorazdova slaščičarna na POP TV in s Pregrehami brez greha na TV Slovenija.
Zdaj v sodelovanju z revijo Dober tek in založbo Dedal pripravlja svojo prvo kuharsko knjigo, v kateri predstavlja svoje čokoladne mojstrovine in kako jih lahko poustvarimo doma. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade in za vse okuse ter veščine – od otročje lahkih sladkosti do mojstrovin, ki so izziv za domače slaščičarske mojstre. Vse pa navdihujejo čokoladne klasike, ki jih Gorazd nadgradi po svoje.
V knjigi Čokolada Gorazda spremljamo pri delu, da nam korak za korakom prikaže tudi tehnike, ki so temelj slaščičarstva: od klasičnega čokoladnega biskvita prek eklerjev do makronov …
Gorazdova knjiga Čokolada je nepogrešljiva spremljevalka in druga najljubša stvar vsakega pravega ljubitelja čokolade (takoj za čokolado).
Sorodne knjige
- Domača lekarna patra Simona Ašiča - Priročnik Priročnik za nabiranje zdravilnih zelišč 18,50 € Dodaj v košarico