Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Samooskrba v praksi

več pridelka, manj površine
Sanja Lončar, ... [et al.]
Samooskrba v praksi
34,90 € 34,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,05 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Jasno in glasno
Zbirka Preverjene naravne rešitve
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-94664-2-1

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24,5 x 19 cm
730 g
249 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt

Povej naprej

Založnik o knjigi

Če želite pridelati več in hitreje, se naučite čim bolje izkoristiti prostor, ki ga imate na razpolago.
Številne neuporabne površine lahko dobesedno čez noč ali celo v samo pol ure spremenite v gredice. S spremembo načina sajenja pa lahko pridelek podvojite!

V tem priročniku smo se lotili praktičnih in zares preverjenih rešitev, ki delujejo na naših tleh, v našem podnebju in z našimi rastlinami. Pri njegovem nastajanju so sodelovali ljudje, ki že leta in desetletja tudi v praksi delajo, preizkušajo in izpopolnjujejo to, o čemer pišejo.

Kako pridelati več kot šest kilogramov zelenjave na kvadratnem metru obdelovalne površine? Kako to početi, če sploh nimate vrta? Kaj se zares da pridelati na balkonu, okenski polici ali celo v garaži?

Marsikaj se da in mnogi to že udejanjajo v praksi. Ta knjiga ni esej, v katerem razglabljamo, ZAKAJ, temveč vodič, KAKO postati samooskrben čim prej in v čim večjem obsegu. V tem priročniku ne boste našli zavajajoče vrtičkarske »pornografije« – tako imenujemo našminkane, retuširane posnetke, ki nas s svojo lepoto (tako kot manekenke) le spravljajo v slabo voljo, ker česa takega sami nikoli ne moremo doseči. Objavili nismo ničesar, česar sami nismo preizkusili (in to večkrat, na več lokacijah) in tako ocenili, ali in kako nekatere ideje udejanjiti. Ne govorimo o uspehih tam nekje v Kaliforniji, Avstraliji, na Novi Zelandiji ali v Indiji. Vse, o čemer pišemo, je preizkušeno na naših tleh, v naših štirih letnih časih in z rastlinami, ki jih lahko gojimo v našem podnebju. Kljub temu je bil naš cilj tudi preizkusiti meje možnega in predvsem ugotoviti, kako bi lahko vsak meter obdelovalne površine izkoristili še bolje kot doslej. Vsi smo »radovedni Tački« in nam je vrtnarjenje poligon za neskončno ustvarjalnost, učilnica življenja in hram, v katerem vsak dan bolj občudujemo popolnost stvarstva. Raziščimo skupaj obilje, ki nam je na dosegu roke!

O avtorjih
ddr. Ana Vovk Korže
Prof. ddr. Ana Vovk Korže je dvojna doktorica znanosti, s področja fizične geografije in varstva okolja. Ustanovila je Učni poligon za samooskrbo Dole, ki je nagrajen z nacionalno nagrado za drugo najboljšo učno pot v Sloveniji.

Fanči Perdih
Fanči Perdih je ustanoviteljica kooperative Amarant, predavateljica, svetovalka, koordinatorka, babica, mama, vrtnarica … in vse to 24/7. O tem, da je vse, kar počne, teoretično nemogoče, pa preprosto nima časa za razmišljanje.

Irena Rotar
Irena Rotar je neodvisna aktivistka, gonilna sila Ekoci – eko civilne iniciative Slovenije. Dala je pobude za toliko projektov, da bi potrebovali nekaj strani, če bi hoteli vse našteti. Je tudi kmetica, svetovalka s področja permakulture in še marsikaj.

Mateja Reš
Mateja Reš je kmetica, kuharica, zeliščarica, avtorica knjig Letni časi v kuhinji, Bučna kuhinja za vsak okus in Kuhajmo z Matejo Reš ter soavtorica knjige Čarobni svet buč. Zadnji dve leti razvija ekološko naravnano kmetijo Vrt okusov v Zgornjih Gorjah pri Bledu ter izvaja kulinarične delavnice na temo »od vil do vilic« na kmetiji in na povabilo tudi drugje.

Sanja Lončar
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave, s katerimi se človek danes srečuje.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...