Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Marmelade in želeji z zelišči

2., razširjena izdaja
Barbara Černe
Marmelade in želeji z zelišči
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7115-07-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
220 g
184 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt

Povej naprej

Založnik o knjigi

Poznamo več kot sto zelišč in začimb, ki jih lahko uživamo in uporabljamo za zdravljenje.

V različnih pripravkih nam pomagajo zmanjšati vnetja, okrepiti srce in imunski sistem, preprečiti ali zajeziti raka, sladkorno, alzheimerja in parkinsona. Če bi znali takšna naravna zdravila še bolj domiselno pripraviti, bi lahko bistveno zmanjšali porabo zdravil na recept.

Zelišča skupaj s sadjem in začimbami ustvarjajo izjemne terapevtske moči, v katere morda ne verjamete povsem, a sta jih poznali in uporabljali že Marija Treben, Sveta Hildegarda, pa Paracelzus, Kneipp, naš pater Ašič in številni drugi. Tudi tuji sistemi zdravljenja, kot sta nam poznani tradicionalna kitajska in ajurvedska medicina, verjamejo, da je treba poudarjati zdravje in ne bolezen. In zakaj ne bi varovali zdravja s tem, kar najdemo v naravi?

Avtorica priročnika Marmelade in želeji z zelišči je združila prijetno s koristnim. Sladka si življenje in ob tem skrbi za zdravje, ko si kuha marmelade in želeje z zelišči. Priročnik nam pomaga, da si omarice napolnimo z izbranimi začimbami in zelišči, jih dodajamo sadju in zelenjavi in kuhamo tisto, kar nam res koristi.

V kazalu priročnika najdemo na desetine bolezni, ki jih lahko omilimo ali celo odpravimo na sladek način: z marmelado in želeji z zelišči.

Recenzija Bukla

Gotovo poznamo več kot sto zelišč in začimb, ki jih lahko uživamo in uporabljamo tudi za zdravljenje. Mnoga od njih lahko skupaj s sadjem in začimbami pristanejo v sladkih marmeladah in želejih ter tako združijo prijetno s koristnim. Ste kdaj razmiš­ljali, da bi v breskovo marmelado umešali rožmarin, ki vsebuje veliko železa in vlaknin, pa tudi antioksidante, ali pa zdravilni žajbelj dodali priljubljeni domači marelični marmeladi? Pričujoči priročnik nam na zelo enostaven način pomaga napolniti shrambo z raznolikimi sladkimi kombinacijami pripravkov iz narave, ki nam pomagajo ohranjati zdravje in nas hkrati posladkajo.

Renate Rugelj, Bukla 162

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...