Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Življenje in delo z lesom

Od drevesa do izdelka: Hiša Mandrova
Aljaž Celarc, Eva Pavlič Seifert
Življenje in delo z lesom
44,90 € 44,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,35 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-95933-0-1
Slikovno gradivo Aljaž Celarc, Eva Pavlič Seifert

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 22 cm
1.630 g
342 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
naravoslovje
umetnost > arhitektura

Povej naprej

Založnik o knjigi

V sodobnem svetu si marsikdo želi bolj trajnostnega načina bivanja, vendar ne najde prave poti. 

Aljaž Celarc in Eva Pavlič Seifert sta stopila iz cone udobja in naredila usodni korak, ki jima je spremenil življenje. Iz sivega velemesta sta se preselila v zeleno okolje visoke kraške planote in notranjskih gozdov. Kupila sta staro poslopje in ga sama obnovila v sodobno, ekološko in trajnostno leseno hišo, ki zadovoljuje vse potrebe modernega človeka. Obudila sta starodavne prakse dela z lesom, jih nadgradila z novimi znanji in vzpostavila edinstveni način sobivanja z naravo. S tem sta Mandrovo hišo spremenila v Hišo Mandrova. Leta izkušenj in čudovitih zgodb so ju vodila do spoznanja, da morata z ljudmi deliti vse, kar sta se naučila. Svoje znanje zato predajata naprej z izkustvenimi delavnicami dela z lesom.

Življenje in delo z lesom: od drevesa do izdelka je izviren slovenski vodnik o gradnji z lesom, kot ga še ni bilo. Hkrati je tudi praktičen učbenik, ki povezuje trajnostne oblike dela z lesom s sodobnimi metodami, in avtobiografski zapis o ljubezni do narave.

Recenzija Bukla

Življenje geografa Aljaža Celarca in umetnostne zgodovinarske Eve Pavlič Seifert se bere kot pravljica: bivanje v betonski soseski ju je začelo utesnjevati, zato sta se odločila za selitev na deželo, v zeleno okolje prelepe kraške planote in notranjskih gozdov. Tam sta si kupila staro poslopje in ga sama obnovila v sodobno, ekološko, trajnostno in moderno leseno hišo. Potem se jima je leta 2022 najprej rodila hčerka Varja, ob koncu tega leta pa sta o svoji pogumni preobrazbi, s katero sta Mandrovo hišo spremenila v Hišo Mandrovo, napisala še knjigo in zdaj že lep čas organizirata delavnice v zvezi z uporabo in obdelavo lesa. Konec pravljice! Lahko bi bilo tudi tako. A vsekakor vsem tistim, ki jim je les blizu in bi želeli iz njega narediti karkoli od žlice do hiše, svetujem, da knjigo Življenje in delo z lesom ne samo vzamejo v roke, temveč jo tudi kupijo, položijo na svojo delovno mizo in se učijo iz nje. V njej bodo poleg izjemnega oblikovanja ter fotografij in izvrstno izrisanih skic, s katerimi avtorja ponazarjata rokovanje z lesom in trajnostno obliko dela z njim, našli tudi unikatno zgodbo, v okviru katere Aljaž in Eva spajata že skoraj pozabljene tradicije ravnanja z lesom z modernimi potrebami sodobnega človeka. Knjiga je namreč narejena v maniri najboljših tujih praktičnih učbenikov, združuje splošno znanje o lesu, arhivske posnetke minulih generacij in njihovega pristopa k obdelavi lesa ter najnovejša spoznanja o umestitvi lesa - tega čarobnega materiala preteklosti in prihodnosti v naše sedanje življenje in bivanje. Enkratna knjiga za vse, ki imamo radi gozd in naravo, saj gozdovi pokrivajo več kot polovico naše dežele in vse, ki jih zanima samosvoje in bolj ekološko bivanje!

Samo Rugelj, Bukla 169

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...