Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Proso = Millet
16,00 € 16,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,48 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-203-458-0
Fotografije Tomo Jeseničnik, ... [et al.]
Prevod Ana Inkret
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 21,5 cm
600 g
134 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

O knjigi

Opisane so lastnosti tega žita, naravi prijazna pridelava, pomen za zdravje, hranilna vrednost ter uporabnost prosa v prehrani. V sliki in besedi je predstavljenih preko 50 receptov za sladice in druge jedi z uporabo prosa, preseneti nas res pester in sodoben izbor jedi. Celotno besedilo knjige je dvojezično: slovensko - angleško. Namenjena je pridelovalcem, ljubiteljem sladic, kulinarike in etnologije, hkrati je zagotovo zelo lepo darilo prijateljem doma in po svetu.

Recenzija Bukla

Izvor prosa ni povsem jasen, predvideva pa se, da izhaja iz osrednje Azije. Je eno izmed prvih žit, ki so jih uporabljali v prehranske namene, še pred 250 leti je bilo poleg pšenice, ječmena in ajde eden od osnovnih virov naše prehrane. Potem se je proso malo potuhnilo, veljalo je bolj za hrano revežev, v zadnjih letih pa se spet vrača v kuhinje in na njive, saj je zelo primerno za ekološko pridelovanje, dobro prenaša sušo, zatira plevele in dozori v manj kot sto dneh, poleg tega pa ne vsebuje glutena. V knjigi nam avtorji v angleščini in slovenščini poleg osnovnih informacij na več kot sto straneh predstavijo s fotografijami obogatene recepte. Ti obsegajo vse od navadne prosene kaše do različic s sadjem, kremami in podobnim, nekaj prilog iz prosa, recepte za klobase, več vrst kruha in pekovskih izdelkov, kekse, piškote in biskvite, pite, celo torte, potice in kokice. Zagotovo boste našli kakšno idejo za zajtrk, malico ali nedeljsko sladico, ki bo navdušila družinske člane in dodala pridih tradicionalnega.

Klara Jarc, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...