Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sončna cesta

Francesco Lorenzi
Sončna cesta

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0285-5
Naslov izvirnika La strada del Sole
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Andrej Turk
Predgovor Gianfranco Ravasi

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
340 g
298 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
leposlovje > dnevniški roman
biografije in spomini
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Leta 1997 je bila ustanovljena italijanska rokovska skupina Sun Eats Hours, v kateri so štirje mladi fantje iz Vicenze poskušali uresničiti svoje sanje. V nekaj letih so izdali štiri plošče v angleščini, odigrali več kot tristo koncertov ter osvojili srca tisočev oboževalcev. A veliki glasbeni uspehi so terjali visoko ceno: njihovo življenje se je začelo utapljati v mamilih, alkoholu in spolnosti.

Kot v knjigi iskreno pripoveduje njen avtor – pevec in vodja skupine Francesco Lorenzi – , se je znašel v globoki krizi, iz katere se ni mogel sam izvleči. Prepiri in zlorabe so razrahljali prijateljske vezi med člani skupine, ki ji je zmanjkalo pravega navdiha. A prav to je bila zanj življenjska prelomnica. Po mnogih očitkih vesti in nizu »bogljučij«, kot jih sam imenuje, se je srečal z Jezusom in doživel preporod kot kristjan in glasbenik.

Po zaslugi te nenadne »iskrice« je začel pisati pesmi v italijanščini. Za Jezusa mu je uspelo pridobiti tudi druge člane benda, ki so se postopoma osvobodili svojih odvisnosti. Odločili so se preimenovati v The Sun, Sonce, ker jim to odslej razsvetljuje srce in jih vodi na njihovi novi poti. Leta 2013 so po koncertnih turnejah na Portugalskem, v Braziliji, Palestini in Italiji nastopili tudi v Vatikanu pred papežema Benediktom XVI. in Frančiškom.

S koncerti in pričevanji so osvojili srca italijanske publike, s svojimi nastopi pa sedaj že presegajo meje domovine in osvajajo mlajše in starejše občinstvo po vsem svetu.

Vodi jih zaupanje v Boga


Obiščite spletno stran skupine The Sun: www.thesun.it

Kontakt: michele@pianozero.it

Recenzija Bukla

Že stari Grki so vedeli, da ustvarjanje glasbe ni le vir veselja, vedrine in povzdigovanje notranje lepote, ampak lahko glasba izraža tudi temo, strah in obup ter večno nepotešeno iskanje odgovora na vprašanje o smislu življenja. Štirje prijatelji, mladi italijanski rokerji, sanjajo o svetovni slavi, kot po tekočem traku snemajo plošče v angleščini in se dokaj uspešno prebijajo skozi pasti čezoceanske glasbene mašinerije. Začetnim uspehom sledijo vrsta ekscesov, neskončno pijančevanje, prepiri, razuzdanost in mamila, kar jih vse skupaj pripelje do globoke krize, v kateri njihov vodja, tekstopisec in pevec Francesco Lorenzi, popolnoma izgubi navdih. Francesco se oddalji od prijatel jev in v samoti se mu začnejo porajati duhovna vprašanja, ki prek številnih notranjih bojev vodijo v preobrazbo njegovega duhovnega razmišljanja in glasbenega ustvarjanja. Ko tako zbere dovolj moči in dokončno potegne črto čez svojo divjo preteklost, spremeni mnoge slabe navade in na sončno pot potegne še svoje prijatelje. Spremenijo ime glasbene skupine in tudi svoje življenje, zavestno se odpovejo svetovni slavi in skupaj začnejo prepevati duhovne pesmi v italijanščini, ki so jih pred tremi leti na nekem koncertu predstavili tudi papežu Frančišku.

Renate Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...