Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Benetke, interier

Javier Marías
Benetke, interier
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka S poti
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-282-318-4
Naslov izvirnika Venecia, un interior
Leto izdaje izvirnika 1988
Prevod Marjeta Drobnič
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 11,5 cm
60 g
44 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
leposlovje > eseji
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kratko in zgoščeno delo nam predstavlja Benetke in njihove prebivalce z zornega kota nemirnega, radovednega in široko razgledanega posameznika. Avtor je preživel del svojega življenja v Benetkah, zato jih je imel možnost spoznati v različnih obdobjih in na različne načine. Podrobno obravnava razglede, ki niso običajne turistične slike, posebno pozornost pa posveti prebivalcem, ki v tem muzeju živijo, odkrivanju tega, kako doživljajo svoj dom. Opazovalčevo zaznavanje in povezovanje podrobnosti nam odstira nove dimenzije mesta na vodi, predvsem to, da so Benetke navzlic svoji sloviti, prepoznavni zunanjosti predvsem nekaj drugega: so interier, notranjščina.

Španski pisatelj Javier Marías (1951) je eden najprepoznavnejših in največkrat prevajanih avtorjev današnjega časa. Mednarodno se je uveljavil z romanom Tako belo srce (1992), za katerega je med drugimi dobil tudi nagrado IMPAC. Pozneje je napisal več uspešnih romanov, ki so prejeli številne nagrade, med njimi so Jutri v bitki misli name, Tvoj obraz jutri, Zaljubljenosti, Tu začne se zlo.

Recenzija Bukla

Španskega pisatelja Javierja Maríasa (1951) v slovenščini že dobro poznamo, saj imamo prevedenih več njegovih del (recimo trilogijo Tvoj obraz jutri), tokrat pa se nam predstavlja še skozi potopisno perspektivo, skozi kolekcijo utrinkov, ki jih je napisal o Benetkah. Že naslov pove, da gre za razmišljanja in opažanja o Benetkah od znotraj, saj je Marías v tem mestu iz razlogov, ki so za knjigo nepomembni, preživel kar nekaj časa. Zato nam zna postreči s presenetljivimi koti svojega pogleda, od tega, kako živijo tisti, ki iz Benetk nikoli ne odidejo, torej čistokrvni Benečani, do tega, kako se je ponoči sprehajati po tem mestu. Knjižica, ki je kot nalašč za branje na trgu svetega Marka.

Samo Rugelj, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...