Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kar sem videl na Ptuju in drugod

Stojan Kerbler, Aleš Šteger
Kar sem videl na Ptuju in drugod
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Pivec
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7026-41-2
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Stojan Kerbler
Urejanje Nino Flisar, Milena Pivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 20 cm
750 g
172 strani
Tip knjige
fotografska monografija
Kategorije
umetnost > fotografija
leposlovje > eseji
zgodovina > kulturna zgodovina
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga dveh izjemnih, uveljavljenih umetnikov, ki izhajata iz ptujskega konca. Gre za svetovno znanega fotografa Stojana Kerblerja in prodornega pesnika, pisatelja in urednika Aleša Štegra, ki sta svoje moči združila v fotografsko-esejistični monografiji Kar sem videl na Ptuju in drugje, ki je izšla pri Založbi Pivec v okviru obeležitve avtorjeve osemdesetletnice. 

Kerbler se je v zadnjih petnajstih letih ustvarjalnega ustvarjanja odmaknil od zanj ikoničnih portretov Haložanov in delavcev v industrijski proizvodnji, njegova pozornost je vse bolj pričela veljati prizorom ptujskih dvorišč, notranjosti šol, posameznih kipov in zgradb, detajlov iz narave, motivov preraščanja in minljivosti.

Prav te fotografije so pritegnile Štegrovo pozornost. Preko daljšega obdobja je spremljal fotografovo delo. V zadnjem letu je tako nastal Štegrov izbor 77 Kerblerjevih fotografij, pospremljen z esejistično-literarnim razmišljanjem o umetnosti fotografije nasploh, o opusu in osebi Stojana Kerblerja, o časovnosti v fotografiji, o magiji in tarotu, o poslednjih rečeh in Ptuju.

Knjiga oba medija – podobe Kerblerjevih črnobelih fotografij in podobe v Štegrovem tekstu prepleta in vzajemno osvetljuje. Pred nami ni še ena monografija, pospremljena z literaturo, še manj literarni tekst, ilustriran s fotografijami. Pred nami je knjiga, ki je organska celota, vsaka fotografija in vsak stavek sovpadajo, so organsko povezani in prepleteni.

Ta knjiga je omaž Ptuju, omaž fotografiji in obenem pretresljiv dokument o tem, kaj umetnost zmore dandanes povedati o prostorih, zgodovini in poslednjih rečeh.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...