Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vsi moramo biti feministi

Chimamanda Ngozi Adichie
Vsi moramo biti feministi
5,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-274-481-6
Naslov izvirnika We Should All Be Feminists
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Alenka Ropret

Tehnične lastnosti
mehka vezava
16 x 11 cm
70 g
46 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
leposlovje > eseji
družbene vede > sociologija
nigerijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Spol, kot se izraža dandanes, je ena sama krivica. Jaz sem jezna. Vsi mi bi morali biti jezni. Jeza je v zgodovini pogosto spodbudila pozitivne spremembe. In poleg tega, da sem jezna, sem tudi optimistična, ker močno verjamem v sposobnost ljudi, da se lahko spremenijo na bolje.

Vsesvetovna uspešnica Chimamande Ngozi Adichie.

"Odločila sem se, da se za svojo ženstvenost ne bom več opravičevala. In hočem, da me spoštujejo v vsej moji ženskosti. Ker si to zaslužim. Rada imam politiko in zgodovino, najbolj vesela sem, kadar lahko temeljito razpravljam o idejah. Punčkasta sem. Z veseljem sem punčkasta. "

Recenzija Bukla

Adiche (1977), nigerijska pisateljica, pri nas poznana po romanih Polovica rumenega sonca in Amerikanka, je s svojo kratko esejistično knjigo Vsi moramo biti feministi (ki je že dobila tudi svoje nadaljevanje) požela velik in nepričakovan mednaroden odmev. Vse skupaj se je začelo kot TEDx-govor, njena premišljena, a hkrati angažirana pripoved o tem, kako je spol v današnjem svetu, tako v Afriki kot tudi v Evropi, še vedno izjemno pomemben, pa je hitro zbudila širše zanimanje, zato je kmalu izšla tudi v knjižni obliki. Ta je potem kmalu dobila status novega manifesta, ki ga morajo upoštevati vsi, ki se imajo za družbeno zavedne in ozaveščene, njene dobro izbrane besede, stkane iz osebnih prigod in javno dostopnih dejstev, pa odmevajo s tako silo, da knjižico v anglosaških knjigarnah tudi dve leti po izidu še vedno zlahka opazite. Upajmo, da bo tako tudi pri nas!

Samo Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...