Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čips in telenovele

Dušan Marolt
Čips in telenovele
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Manični poet
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-94318-1-8
Urejanje Dušan Marolt

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
140 g
95 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Zbirko Čips in telenovele sestavlja 15 zgodb iz življenja običajnih ljudi, za katere se zdi, da so zapadli v nekakšno melanholijo, vendar samo na prvi pogled. Prigode prežema predvsem ljubezenska tematika v različnih situacijah in niansah. Junaki in junakinje pa tako ali drugače “triumfirajo”. Avtor se je trudil bralcu ponuditi možnost, da si specifične lastnosti in zaključke izriše sam.
Dovolj za telenovele? Odprite vrečko in ugriznite v realnost!

Recenzija Bukla

Po dveh pesniških zbirkah se nam avtor in knjižni urednik tokrat predstav lja s kratkoproznim prvencem. Gre za razmeroma kratke (navadno 3– 4 strani dolge) zgodbe, ki jih zaznamujejo izrazita poantiranost, jasna zasnova in pogosto razrešitev (ki v okviru zgodbe to morda sploh ni) v zadnjih stavkih pripovedi. Besedila so slogovno izrazito ekonomična, pripovedovalec nam ponuja le bistvene informacije, ki jih moramo poznati za potek zgodbe. Prav lahko bi govorili o nekakšnih novodobnih črticah, ki predmeta pripovedi ne problematizirajo znotraj fabule, temveč ga kot problematičnega predstavijo s samim inkorporiranjem v lastno pripoved. Po snovno-tematski plati je zgodbe mogoče razumeti kot izrazito nagnjene k »življenjskemu«, kot prikaze zakonov, ljubezenskih razmerij, spopadanja z boleznijo … vsem znana vprašanja, ki se pogosto zadržujejo v polju literarne odslikave.

Aljaž Krivec, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...