Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Lotosov cvet nad vodno gladino

Novemu rojstvu naproti/Duhovni izzivi in protislovja življenja
Vili Ravnjak
Lotosov cvet nad vodno gladino -25%

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Pivec
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6817-54-7
Leto izdaje izvirnika 2011
Urejanje Nino Flisar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 16 cm
380 g
258 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
leposlovje > kratka proza
osebna rast, duhovnost in ezoterika
leposlovje > eseji
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vili Ravnjak, ki velja za enega najboljših poznavalcev ezoterike in novodobne duhovnosti na Slovenskem, piše tokrat predvsem s pozicije izkušenega regresoterapevta in učitelja meditacije ter obenem kot kritični opazovalec sprememb sodobnega družbenega in duhovnega življenja.

Knjigo Lotosov cvet nad vodno gladino sestavljata dve samostojni celoti: umetniška pripoved Novemu rojstvu naproti in eseji Duhovni izzivi in protislovja življenja. Obe povezuje osrednja tema, to je reinkarnacija in karma ter načini notranjega osvobajanja in iskanja trajnega razsvetljenja. Vili Ravnjak, ki velja za enega najboljših poznavalcev ezoterike in novodobne duhovnosti na Slovenskem, piše tokrat predvsem s pozicije izkušenega regresoterapevta in učitelja meditacije ter obenem kot kritični opazovalec sprememb sodobnega družbenega in duhovnega življenja. V delu Novemu rojstvu naproti spremljamo nevidno potovanje duše Lucy Bell od smrti do ponovnega rojstva; na poti skozi onostranstvo jo spremlja Angel Varuh, ki ji pomaga spoznavati pretekle inkarnacije; Lucy Bell vstopa v različna življenja, kjer zaman išče izpolnitev prave ljubezni, zato se ne želi več roditi, kar pa ji preprečuje zakon karme … Avtor na psihološko pronicljiv in pripovedno sugestiven način razkriva številna vzročna ozadja življenjskih usod v posameznih inkarnacijah in napore duše, kako se osvoboditi vplivov negativne partnerske karme.  V esejih Duhovni izzivi in protislovja življenja se Ravnjak loteva različnih problemov, s katerimi se srečujemo na duhovni poti, zlasti v obdobjih velikih notranjih prehodov in osebnostnih kriz. V situacije vsakdanjega življenja vnaša meditacijsko modrost in skuša odgovoriti na vedno aktualna vprašanja, kot so, na primer: Kako živeti zavestno sredi neozaveščenega sveta? Kako v kaosu življenja ohranjati notranji mir in spokojnost? Kako  živeti svojo individualnost in svobodo, pa kljub temu upoštevati načela nesebičnosti in nenasilja ter družbene strpnosti in medsebojnega razumevanja?

Recenzija Bukla

Eden največjih poznavalcev ezoterike in duhovnosti pri nas, učitelj duhovnih veščin in umetniški vodja Drame SNG Maribor v svoji novi knjigi v središče postavlja tri teme: reinkarnacijo, karmo in iskanje trajnega razsvetljenja v življenju. Delo sestavljata dva med seboj povezana sklopa. Prvi, umetniška pripoved Novemu rojstvu naproti, razkriva skrivnosti reinkarniranja in delovanja zakona karme skozi posmrtno potovanje duše deklice Lucy Bell. V drugem delu z naslovom Duhovni izzivi in protislovja življenja pa so zbrani eseji, v katerih se avtor loteva vloge duhovnosti, aktualnih problemov in vprašanj, s katerimi se srečuje duhovno ozaveščen posameznik v sodobnem kaotičnem svetu. Ob tem pa Ravnjak vselej poudarja, da morata biti temeljni življenjski vodili posameznika nenasilje in brezpogojna ljubezen.

Kristina Sluga

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...