Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Billy Summers

Stephen King
Billy Summers
18,95 € 18,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,57 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Hiša knjig, HKZ
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7201-22-2
Naslov izvirnika Billy Summers
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Anja Bakan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 15 cm
600 g
602 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Billy Summers je nekdanji marinec, odlikovan ostrostrelec in veteran iraške vojne, zdaj pa najboljši poklicni morilec, kar jih je. Tik pred načrtovano upokojitvijo ga pokliče stari znanec, mafijec Nick Majarian, in ga prepriča, da za masten denar sprejme še zadnje naročilo. Tarča je Joel Allen, prav tako poklicni morilec z dragocenimi informacijami, ki pa ga v kratkem čaka sojenje, zato se ga hoče nekdo hitro odkrižati.

Po prvotnem kolebanju in kljub nekaterim sumljivim nejasnostim Billy privoli; preseli se v zakotno mestece, kjer se izdaja za nadobudnega pisatelja in se pripravlja na svoj zadnji posel. Ko pa ugotovi, da je na seznamu za odstrel tudi sam, se začne igra mačke z mišjo. Kdo je pravi naročnik umora in kaj je vedel Allen?

Sloviti Stephen King se je s tem romanom, ki je pravzaprav preplet kriminalke in vojne zgodbe, poklonil povprečnemu ameriškemu mestecu in malemu človeku; ustvaril je kompleksen lik antijunaka, ki ima zadnjo priložnost, da se z maščevanjem za zločine nedojemljivo zlobnega človeka odkupi za lastne grehe.

O AVTORJU

Stephen E. King (1947) je kultni ameriški romanopisec in avtor kratkih zgodb, najbolj priljubljen pisatelj v žanru grozljivk s 350 milijoni prodanih knjig po vsem svetu, večino so jih prenesli na filmska platna in televizijske ekrane.

Z neverjetno domišljijo in mojstrskim načinom napetega pripovedovanja opisuje domala vse plati človeških strahov in groze, s katerimi se v zapletenih in zahtevnih okoliščinah soočajo junaki z natančno psihološko izdelanimi značajskimi potezami. Kingove pripovedi z realističnimi detajli in prepričljivimi zgodbami pritegnejo bralčevo pozornost in ga posrkajo v globine, ki jih globoko zakopane v podzavest v sebi nosi vsak od nas.

Recenzija Bukla

Ameriški pisatelj Stephen King (1947) je s svojim gromozanskim knjižnim opusom že zdavnaj izstopil iz klišejske obravnave, da je »pisec grozljivk«, z zad­njimi tako po vsebini kot tudi obsegu ambicioznimi deli pa dokazuje, da ga ni strah stopiti na zelo raznotera žanrska področja. Med ta gotovo spada tudi njegov roman Billy Summers iz leta 2021, v katerem je naslovni junak morilec po naročilu, ki rad bere leposlovne romane in se odpravlja v pokoj, še prej pa sprejme zadnje in zelo dobro plačano naročilo, da bo na stopnicah sodišča ustrelil zdaj priprtega človeka, potem pa pobegnil. Ker se ne ve, kdaj se bo to lahko zgodilo, mu naročniki najamejo hišo, v kateri živi, ter pisarno v nebotičniku, od koder bo streljal, ko bo treba. Kaj naj Billy Summers počne cele dneve, ko čaka na poziv? Naročniki imajo odgovor tudi na to – v tem času se bo pretvarjal, da je v ta kraj prišel pisat svoj prvi roman. Billy Summers je delo, ki se spretno poigrava s formo napetega romana, pri katerem ni nič tako, kot se zdi, obenem pa ga King potisne še v literarni kontekst ter s tem – ne prvič – poveže žanrsko delo s pisanjem nasploh. Roman za poletno branje! 

Samo Rugelj, Bukla 173–174

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...