Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kdo neki me zasleduje?

Marija Švajncer
Kdo neki me zasleduje?
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Kulturni center Maribor
Zbirka Frontier
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7030-24-2
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Peter Dobaj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
420 g
286 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman Kdo neki me zasleduje? je ironizirano in duhovito izpovedovanje mlade falirane študentke. Ker jo je mati kot otroka zavrgla, po bivanju v rejniški družini sama skrbi zase in počne vse mogoče – od dela v skladišču do obiskovanja prireditev poletnega kulturnega festivala v mestu ob reki. Med drugim posluša celo radio ter hudomušno komentira dogajanje v podalpski deželi in na širnem svetu, kjer se dogaja veliko čudnih in strašljivih stvari. Nekega dne pa se vse začne nenavadno zapletati: pojavijo se zasledovalci in dekle se znajde v klopčiču nepredvidljivih in nevarnih dogodkov.

Recenzija Bukla

Po angažiranem mladinskem romanu Očetovi udarci (2017) naredi Marija Švajncer korak naprej v romanu o mladi ženski, ki se skuša preživljati s priložnostnimi deli, nekako humorno sprijaznjena z nemilo usodo zavrženosti, saj se je je mama odrekla in je zato odraščala v rejniški družini. Čeprav je bila v šoli prizadevna, ji študij filozofije ne leži več tako zelo. Za osamosvojitev je primorana delati v skladišču, kar je vse prej kot enostaven podvig. Samota ji gre kljub vsemu dobro od rok in med poslušanjem radia, ki se izkaže za njenega najboljšega prijatelja, nenehno brusi svoja dokaj napredna mnenja o svetu in življenju. Njena samotnost preraste v osamljenost v trenutku, ko ugotovi, da so ji za petami neznanci s čudnimi vprašanji in še bolj čudnimi nameni … Gre za pomoto? Naj obvesti policijo? Kdo neki me zasleduje? je roman s kontemplativno zasnovo in esejistično-kriminalnim pridihom.

Žiga Valetič, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...