Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Lov na patent

Tim Horvat
Lov na patent
21,99 € 21,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kres
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-250-108-2
Leto izdaje izvirnika 2012

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14 cm
310 g
152 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Richard Law, glavni urednik časopisa New York Times,
je po elektronski pošti prejel velik dokumentin dopis, ki ga je v sekundi pritegnil. Franz Schwarzkopf, urednik Der Spiegla, je prav tako prejel sporočilo. Sporočilo sodobili tudi urednik Guardiana,La Monde, El Pais, Times, Washington Post in stotine drugih. Po vsem svetuse je takodogajalo; na sedežih časopisnih gigantov in pri malih časopisih. Uredniki so razburjeni klicali v tiskarne, naj prenehajo s tiskanjem in takoj pripravijo posebno izdajo časopisa.

Iztok je v roke prijel tudi telefon z zavarovano linijo,
kar je nedvomno ustrezalo moškemu, ki ga je poklical. »Halo, Julien! Imam nekaj izjemno aktualnega zate. Žal zadeve ne boš objavil prvi, pa vendar ima tvoja stran veliko bralcev.« Assange je na drugi strani vneto pokimaval in že klical kolege.

Recenzija Bukla

V času, ko se vedno več govori o najstnikih, ki knjig ne berejo radi ali jih ne berejo dovolj, je toliko lepše presenečenje izid romana, ki ga je napisal vsestransko aktiven devetošolec ljubljanske osnovne šole. Gre za njegovo drugo knjigo (prvo je napisal pri desetih letih in pol), najstniško detektivsko kriminalko, ki je po njegovih besedah nastala tudi s pomočjo »strica Googla in tete Wikipedije« in zato poleg aktualnih svetovnih dogodkov, napetosti in presenetljivih preobratov mladim bralcem prinaša tudi veliko novega znanja. Glavni junak Lova na patent je Iztok, bister in hudomušen fant, ki obvlada računalništvo in matematiko, s prijatelji posluša U2, izdelal pa je tudi načrt za fuzijske motorje, zaradi katerega se je nepričakovano vpletel v posle naftnega giganta in povzročil akcijo ameriškega NSA-ja. Zlikovci so ugrabili njegovega prijatelja Jakoba in tako mora bežati pred njimi vse od Bleda, Pirana prek nočne Temze, Pariza in Züricha, hkrati pa s svojim znanjem tudi spretno manipulira z velikim sovražnikom in uničevalcem narave. Mladi pisatelj pravi, da je napisal mladinsko kriminalko, ker primanjkuje domačih del s tega področja. Jasno je, da lahko knjige piše le tisti, ki veliko bere in tako sam posega po vseh žanrih, od klasikov do zgodovinskih romanov in kriminalk, pri pisanju pa se zgleduje po Danu Brownu in za jesen načrtuje začetek naslednjega romana.

Renate Rugelj, Bukla 79-80

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...