Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Mesarjeva mandragora

Kriminalni roman
Michael Dor
Mesarjeva mandragora

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-04-0563-4
Naslov izvirnika La mandragore du boucher
Podnaslov izvirnika Une enquête de l'abbé Nicolas Stock
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Lucija Rifel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
360 g
325 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman

Povej naprej

Založnik o knjigi

Iz bolnišnice zaspane lorenske vasice so domačega župnika poklicali k Fridi Schmitt, šestindevetdesetletni upokojenki, ki umira. Na prvi pogled nič nenavadnega. Duhovnikovo radovednost je vzbudilo nekaj podrobnosti. Od kod napol zabrisane blatne stopinje v pacientkini sobi? Zakaj so truplo upepelili, še preden bi lahko naredili obdukcijo?

Župnik Nicolas Stock, duhovnik s črnim pasom v judu, ima neverjeten dar opazovanja in analiziranja. V preiskavo je pritegnil dvomečega doktorja Roubillona ter policijsko podnačelnico Armelle Payet. Župnik Stock se je podal na nevarno preiskovanje, v katerem postopoma spoznavamo mračno preteklost stare gospe ter odkrivamo nenavadne stike, ki jih je v mladosti imela z nacističnimi zagrizenci, navdušenimi nad ezoteriko.

Recenzija Bukla

Župnika Nicolasa Stocka pokličejo k 96-letni upokojenki Fridi Schmitt, ki umira v lorenski vaški bolnišnici Cvetoče poljane. Bolnica je žal neodzivna in čez nekaj ur umre. Župnik v njeni sobi opazi blatne stopinje in se mu smrt zdi sumljiva, o čemer pa dr. Roubillon dvomi, dokler ne opazi svežega vboda med nožnimi prsti pokojnice. Pojavi se tudi fotografija skupine zamaskiranih ljudi, ki so noč pred Fridino smrtjo vdrli v njeno sobo ter izvajali neznan obred s čudno rastlino v obliki človeškega telesa. To je mandragora, ki ji pripisujejo čudežne lastnosti, med drugim to, da je iz nje moč pridobiti serum resnice. Zgodba takoj preskoči v slikovito zgodovinsko kriminalno dramo in se vrne v čas nacistične Nemčije, pomembnih tajnih dokumentov in usodnih skrivnosti o Judih. Frida Schmitt je pravzaprav Traute, pripadnica skupine vrilovk, in ima sina Heinricha, ki mu je zapustila kovček s skrivnostnimi listinami o Hitlerju in njegovih najožjih sodelavcih … Odličen kriminalni roman z zanimivimi preobrati in natančno izdelanimi značaji ter odkritji, ki so opisana tako prepričljivo, da ustvarijo vtis verjetnosti in celo resničnosti.

Sonja Juvan, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...