Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Smrtonosna belina

serija Cormoran Strike, knj. 4
Robert Galbraith
Smrtonosna belina
37,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5450-1
Naslov izvirnika Lethal white
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Tina Stanek

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 17 cm
624 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko pride mladi Billy po pomoč k Cormoranu Striku, da bi mu pomagal razvozlati zločin, ki ga je videl v otroštvu, se detektiv vznemiri. Čeprav ima Billy duševne težave in se spomni bolj malo podrobnosti, verjame njegovi pripovedi. Toda še preden mu zastavi dodatna vprašanja, fant zbeži. Strike in Robin, ki je od pomočnice napredovala v družabnico, se odpravita raziskovat. Pot ju vodi po stranskih londonskih ulicah, v parlament in na podeželsko posestvo.
Strikovo življenje je vse prej kot preprosto – kot detektiv se je proslavil do te mere, da lahko deluje le še iz ozadja, zato ima v Robin dragoceno sodelavko, vendar pa je njun osebni odnos zapleten kot še nikoli prej ...

o knjigi v medijih

»Imate radi klasične krimiče s prepričljivim likom detektiva v glavni vlogi? Potem ste prve tri romane iz serije o zasebnemu detektivu Cormoranu Striku, ki ga je pod psevdonimom ustvarila slovita J. K. Rowling, zagotovo prebrali. Po Klicu kukavice, Sviloprejki in Po poti zla zdaj nove dogodivščine vojnega veterana iz Londona prinaša roman Smrtonosna belina.«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Ljubitelji kriminalk že nekaj časa vedo, da Robert Galbraith ni kak staromoden pisec angleških kriminalk, temveč psevdonim gospe, ki si je izmislila Harryja Potterja, potem pa se že pred leti odločila, da se bo poskusila še v drugem žanru, kar je tudi storila, napisala klasično kriminalko in jo anonimno poslala na več založb. Spomladi 2013 je z naslovom Klic kukavice izšla sprva v precej nizki nakladi, vendar je požela kar veliko spodbudnih kritik (tudi drugih piscev kriminalk), v veliko prodajno uspeš­nico pa se je skoraj čez noč prelevila nekaj mesecev pozneje, ko se je izkazalo, kdo se v resnici skriva za psevdonimom. J. K. Rowling je s to knjigo vpeljala rahlo upehanega zasebnega detektiva Cormorana Strika, ki na koncu vseeno nekako reši svoje težave, njegova priljubljenost pa je povzročila, da se mu je avtorica potem še bolj posvetila ter v naslednjih letih napisala še nadaljevanji Sviloprejka in Po poti zla. Smrtonosna belina, ki je izvirno izšla leta 2018, je tako četrti del te serije, v njem pa zgodbo sproži mladi Billy, ki se k Striku zateče po pomoč, da bi lažje razjasnili zločin, ki ga je videl kot otrok. Čeprav Billy v svoji pripovedi ni najbolj zanesljiv, poleg tega pa ga pestijo tudi duševne težave, Strike njegovi pripovedi verjame in se skupaj s svojo družabnico Robin odpravi po sledeh Billyjeve pripovedi, pri tem pa v napeti raziskavi, ki se odvija v Londonu, najdeta več, kot sta si lahko predstavljala.

Samo Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...