Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

2nd hand emotions

Tomislav Vrečar
2nd hand emotions
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Center za slovensko književnost
Zbirka Aleph
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6789-46-2
Urejanje Brane Mozetič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
330 g
196 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Romaneskni prvenec Tomislava Vrečarja 2nd Hand Emotions, ki dobi ime po trgovini z rabljenimi oblačili v stari Ljubljani, je ljubezenski roman mladega trojčka, Primorcev iz italijanske in slovenske Gorice: pripovedovalca - pesnika Thompsona ter mladih zakoncev Fragole in Mastina, ki se v letih 2000-2002 do kraja predajajo užitkom urbane Ljubljane, v kateri njihov zrelostni preizkus sovpade z iztekom slovenske tranzicijske norosti, post-jugoslovanske žurerske psihoze in globalnih političnih sprememb ob 11. septembru 2001.
Vrečarjev roma, ki ga razpolavlja nenaden Mastinov samomor, s katerim se Thompsonu primeri Dogodek, je roman o postajanju in spreminjanju in o pogojih, ki morajo biti izpolnjeni, da bi si bil ta romaneskni centralni ego zgodbo o sebi sposoben na novo povedati. V resnici je to klasična romaneskna situacija: zgodba o vstopu v sestavo subjekta. gre za roman o treh različnih načinih, kako stvari v nekem življanskem obdobju zaključiti, roman o treh različnih načinih, kako nekemu ravnanju s svojim življenjem priskrbeti posledice: kako izstopiti iz naporne mladosti. kako izkušnjo prevesti v jezik...

Recenzija Bukla

Romaneskni prvenec Tomislava Vrečarja, postavljen v začetek tega tisočletja, je napisan kot prvoosebna pripoved pesnika in DJa Thompsona. Ne le protagonist, tudi jezik je nenehno »na tripu«, nihajoč med poetično zamaknjenostjo in vulgarno neposrednostjo. Pripovedovalec obsesivno beza na plano (seksualne) tabuje, a to počne potikajoč se po temnih plesiščih, ki utripajo v plesnih ritmih. Avtor se ogne sprenevedavi svobodomiselnosti in avtentično prikaže mukotrpno pot seksualne transgresije protagonista, ki ob emancipaciji in užitku s sabo nosi tudi nelagodje. To dvojnost najbolje ponazarja ponavljajoč se motiv fiktivnega pisma papežu, v katerem seksualna sveta trojica, ki uteleša odklon od norme, najvišjo moralno instanco – resda ironično – poziva k »normalizaciji« svojih praks.

Maša Ogrizek, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...