Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skapinove zvijače

Povest
Matej Krajnc
Skapinove zvijače

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba samozaložba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-283-480-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
160 g
112 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Anton Skapin je igralec gledališča v enem večjih slovenskih mest. V visoki starosti je, čeravno upokojen, še vedno aktiven in igra, čeprav bi si želel boljših vlog. Klic iz gledališča sponudbo nastopa v eni novih predstav pri Skapinu sproži slap spominov na njegove začetke, ko so ga zaradi pogrošne igre vrli iz gimnazije in internata, nakar je po zaslugi poroke z bogato vdovo začel svojo gledališko in pisateljsko pot.

Recenzija Bukla

Anton Skapin, glavni junak v povesti Mateja Krajnca, na dobrih sto straneh popiše svoje spomine. Spremljamo ga od otroških let, ko je izgubil vse stike z družino, do razburkane, uporniške in pogosto tudi težke mladosti. Ves čas ga žene želja po pisanju iger in igranju, a vrata v gledališki posel se zanj odprejo šele po zaslugi poroke s starejšo žensko. Od tu nas pelje po poti svoje uspešne izobraževalne in umetniške kariere, od gledališča do ustvarjanja glasbe, ki jo od začetka do konca zaznamujejo tudi ženske v njegovem življenju. Matej Krajnc, slovenski pesnik, pisatelj, glasbenik in publicist, nam to kratko pripoved podaja v sicer redkobesednem, a lahkotnem in predvsem duhovitem stilu, ki nas s svojim prikritim humorjem zabava od prve do zadnje strani.

Neža Poznič, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...