Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Umetnost dirkanja v dežju

Garth Stein
Umetnost dirkanja v dežju

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Romani
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6950-00-8
Naslov izvirnika The Art of Racing in the Rain
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Vera Čertalič
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
270 g
222 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Umetnost dirkanja v dežju ima vse: ljubezen, tragedijo, odrešitev, nevarnost in še – prav posebej – pasjega pripovedovalca Enza. Ta stara pasja duša nas lahko veliko nauči o tem, kaj pomeni biti človek. Knjiga me je navdušila.«

Sara Gruen, avtorica romana Voda za slone

Presunljiva, tudi izjemno zabavna in spodbudna zgodba o družini, ljubezni, zvestobi in upanju. Čudovito stkan in očarljiv pogled na čudesa in nesmisle človeškega življenja...kot jih lahko izpove samo pes.

Enzo ve, da se razlikuje od drugih psov. Že od nekdaj se počuti skoraj človeški. Ne zmore sicer oblikovati besed, razume jih pa. Zelo dobro jih razume. Izobražuje se z gledanjem televizije, opazovanjem ljudi in pozornim poslušanjem besed svojega gospodarja, obetavnega dirkača Dennyja Swifta. Z njegovo pomočjo spozna, da v življenju, tako kot v dirkanju, ne gre le za hitrost. S tehnikami, ki so potrebne na dirkališču, lahko človek uspešno zvozi tudi skozi vse življenjske preizkušnje.

Recenzija Bukla

Dih jemajoča zgodba, tako živa in življenjska, da bralca že takoj na začetku prikuje med vrstice in ga omamlja vse do konca, je po eni strani nadvse preprosta, po drugi pa polna sporočil. O življenju, o našem načinu delovanja v njem, o naši biti. Glavni junak zgodbe je pes Enzo, ki ni navaden pes: v njem se je, kot razloži sam, udejanila človeška duša, zato lahko čuti kot človek, svet okrog sebe pa zaznava z opreznostjo štirinožca. Njegov gospodar Denny je uspešni dirkač, ki Enzu rad predvaja posnetke svojega dirkanja, zraven pa mu vsakokrat postreže obilo komentarjev. Ti se ne navezujejo samo na Dennyjev najljubši šport, ampak nosijo v sebi predvsem odgovore na marsikatera človeška (samo)spraševanja. Vsestranski ustvarjalec Garth Stein, nekdaj tudi sam uspešen dirkač, bo s svojim delom navdušil vse, ki obožujejo preproste zgodbe z globljimi sporočili. Kot je, denimo, ta, da si je treba upati dirkati tudi v dežju. Dež je treba, kot nekoč Denny razloži svojemu Enzu, pač preprosto sprejeti in se mu prilagoditi.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...