Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kremeljski mag

Giuliano da Empoli
Kremeljski mag Novo
32,99 € 32,99 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-01-7535-3
Naslov izvirnika Le mage du Kremlin
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Janina Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,8 x 14,8 cm
400 g
269 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mednarodno priznani politični roman o vzponu razvpitega Putinovega političnega svetovalca.

Najboljši francoski roman leta 2022 po mnenju slovenskih bralcev.

Za vsakim vplivnim moškim stoji – njegova desna roka. Človek, ki pozna vse skrivnosti, vleče niti v ozadju, izvaja pritiske, zakriva dokaze. Tisti, ki ima v resnici moč. Vadim Baranov je tak človek.

Politični svetovalec Vladimirja Putina, poznavalec največjih tajnosti njegovega političnega režima. In Vadim Baranov ima dovolj. Odločen, da se izvleče iz zapletene in nevarne mreže političnih spletk, sklene, da bo svojo zgodbo zaupal svetu.

Politični triler, ki zbriše meje med zgodbo in resnico.  

Politični triler, ki zbriše meje med zgodbo in resnico. Zgodba nas odpelje v osrčje Rusije, kjer se bojujejo sikofanti in oligarhi in kjer Vadim, glavni režimski politični svetovalec, celotno državo spremeni v avantgardno politično sceno. Vendar Vadim ni tako ambiciozen kot drugi. Poskusi se rešiti iz režima, katerega je pomagal ustvariti, pri tem pa ga vodi spomin na njegovega dedka, ekscentričnega aristokrata, ki je preživel revolucijo, in očarljivo, neusmiljeno Ksenijo, v katero se je zaljubil.

»Odlična knjiga, ki osvetljuje bitja, ki lezejo in polzijo za obzidjem Kremlja, Putinovo neizmerno krutost in kolesje kaosa, s katerim s katerim nam škodi.« - John Sweeney

»Knjiga skozi oči skrivnostnega Putinovega političnega svetovalca akutno in aktualno secira rusko moč in njen vpliv.« - Financial Times

»Izmišljeno tavanje po temnih hodnikih Kremlja.« - The Times

Recenzija Bukla

Določene knjige, včasih se to zgodi tudi romanom, izidejo natanko ob pravem času, kar gotovo velja za roman Kremeljski mag, ki je izvirno izšel aprila 2022 (moral bi iziti že prej, vendar je bil zamaknjen zaradi pandemije), samo dober mesec po Putinovi invaziji na Ukrajino. Kot svoj literarni prvenec ga je napisal italijansko-francoski politični esejist Giuliano da Empoli (1973), človek z raznoliko preteklostjo, saj je odraščal v več evropskih državah, se navzel večjezičnosti (prve knjige je napisal v italijanščini, roman pa v francoščini), zanj pa je med drugim prejel veliko nagrado Francoske akademije in bil v resni konkurenci tudi za goncourta, kjer ga je šele v štirinajstem krogu glasovanja (po odločitvi predsednika žirije) premagalo Hitro življenje Brigitte Giraud (ki tudi izide letos spomladi). Kremeljski mag, neke vrste politični triler, je suvereno spisan portret fiktivnega Vadima Baranova, lika, zasnovanega na resničnem Vladislavu Surkovu (1962), dolgoletnem tesnem sodelavcu Vladimirja Putina, njegovi »sivi eminenci« in človeku, ki je Putinu (z medijskimi spini) pomagal do vzpostavitve t. i. neliberalne demokracije po njegovem prihodu na oblast na prelomu v tretje tisočletje. Zgodba je zasnovana kot (večerno) srečanje med pripovedovalcem in Baranovim, kjer mu ta izpove svojo življenjsko zgodbo, od naukov njegovih prednikov (predvsem dedka), ki so ga poučili o ruski duši in delovanju tamkajšnje družbe, prek srečanja s sprva neizrazitim Putinom, ki dobi nadimek Car, in njegove levitve v novega ruskega imperatorja, ki smo mu priča tudi v sedanjosti. Roman o moči in oblasti ter o tem, kako lahko ta nepovratno spremeni njenega nosilca in usodno vpliva na njegove sodelavce.

Samo Rugelj, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...