Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Poteze narave

Raynor Winn
Poteze narave
27,00 € 27,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Aktivni mediji
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-96324-4-4
Naslov izvirnika Landlines
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Jolanda Blokar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 15 cm
540 g
372 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
leposlovje > potopisi
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Uspešnica avtorice milijona izvodov prodanih knjig Prežeta s soljo in Divja tišina.

Kakšen odnos imamo drug do drugega in do Zemlje, ko razpoke med narodi postajajo vse širše? Smo dovolj združeni, da vidimo zaščito okolja kot prioriteto? To so vprašanja, ki si jih zastavlja Raynor na svojem najdaljšem pohodu doslej od dramatično čudovite poti po rtu Wrath, do znanih krajev Jugozahodne obalne poti. Raynor z opisom popotovanja po Veliki Britaniji v svojem značilnem živem slogu zariše fizični teren, hkrati pa zajame kolektivno zavest sveta, pred katerim je negotova pot.

Raynor Winn je spet uspelo. Naredila je čudež in vsem oviram navkljub s svojim ljubljenim možem Mothom prehodila 1600 kilometrov. Predvsem pa je oboževalcev – tako kavčarskim pohodnikom kot tistim pravim – dala še eno čudovito knjigo, polno sočutja, humorja, uvidov, bližine naravi in resnične, neomajne žilavosti.

Recenzija Bukla

Potem ko smo lani dobili zaključeno domačo pohodniško romaneskno trilogijo Koraki, ki jo je napisala Janja Vidmar, smo zdaj v prevodu dobili še sklepni del ene od najbolj odmevnih angleških pohodniških potopisnih trilogij zadnjega časa, ki jo je pred leti zastavila Raynor Winn. V izvirnem prepletu socialne zgodbe in uporniške ter zdravilne hoje, ki jo v prvem delu (Prežeta s soljo) zastavi avtorica skupaj z vse bolj pešajočim in bolehnim možem Mothom, ki ga muči nevrodegenerativna bolezen, mirovanje pa jo še pospešuje, ju v drugem delu (Divja tišina) odpelje tudi na pohajanje po Islandiji, v tretjem pa se motivirano vrneta na domači otok, kjer začneta svoj najbolj ambiciozen pohodni projekt doslej: Veliko Britanijo bosta prehodila od severa do juga, ob tem pa sledila potezam narave oziroma geografiji dežele. Ali lahko dolgotrajna hoja, bogata z doživetji, navdahnjena s srečanji in ponotranjenim čustvovanjem, ki ga prinese samotna dvojina, res pozdravi tudi neozdravljivo bolezen? Za odgovor boste morali prebrati knjigo Poteze narave, ki vas bo gotovo navdahnila za kako lastno pot.

Samo Rugelj, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...